Gå til sidens hovedinnhold

Brann får støtte fra dommersjefen

- Jeg har forståelse for at Brann vil reagere, sier dommeransvarlig i NFF Reidar Bjørnestad. Han innrømmer at innbytteregelen som ble brukt mot Brann i 1-3-tapet for Lillestrøm, kan være forvirrende.

Brann har varslet protest etter at fjerdedommeren nektet Brann å bytte inn den fjerde spilleren da Erlend Hanstveit tråkket over. Ifølge fjerdedommeren hadde Brann allerede satt innpå tre reserver, og et fjerde bytte kun kunne aksepteres dersom det gjaldt et rent keeperbytte.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør Brann få omkamp?
Ja, dommeren ødela kampen for dem
Nei, Lillestrøm var best og fortjener seieren
Kampen burde strykes og begge få null poeng

Se resultat

Slik er det ikke. Det ene byttet var keeperbyttet mellom Ivar Rønningen og Håkon Opdal. Brann hadde derfor rett til å gjøre ytterligere et bytte

- Jeg skjønner at reglene kan virke forvirrende. For innbytteregelen er en spesiell norsk versjon som ikke er i tråd med FIFA, sier Reidar Bjørnestad til TV 2 Nettavisen og forklarer:

- Vi tolker regelen slik at man kan bytte keeper mot keeper pluss tre vanlige bytter.

Det vil si at Brann hadde muligheten til å sette inn en spiller for Hanstveit i sluttminuttene. Lillestrøms siste mål kom i perioden da Brann måtte spille med ti mann. Bjørnestad sier han forstår at Brann vil levere inn protest.

Forstår Brann

- Jeg har forståelse for at Brann vil reagere i forhold til spillereglene, sier fotballforbundets dommeransvarlig.

- Så en omkamp kan bli reelt?

- Det er ikke opp til meg å bestemme. Saken må opp til behandling i en administrativ avdeling og så videre i et utvalg som er tingvalgt. Men dette er ingen enkel sak, avslutter han.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger