RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann får VIF-kritikk

Sist oppdatert:
- Bergenserne tar ikke ansvar, mener Oslo-klubben. Selv har de 11 unge landslagsspillere.

(iOslo.no): I øyeblikket har Vålerenga 11 spillere i ulike aldersbestemte landslag og begynner å høste frukter av konturene av arbeidet som har pågått over fem år. U21-landslagstrener Øystein Gåre uttalte også til iOslo i går at Vålerenga er blant de beste i landet på området. I Oslo tas godordene godt imot, men samtidig gir de en bredside til én av sine argeste konkurrenter – Brann.

- Fraskriver ansvar
I korte trekk er forskjellen mellom Brann og Vålerenga at rekrutteringsspillerne i Brann blir utplassert i lokale klubber, samtidig som de kan få muligheten til å hospitere hos A-laget – dersom de ikke svekker kvaliteten på treningene. Hos Vålerenga er spillerne hele tiden i klubben og følges tett opp sportslig av apparatet i klubben. Begge klubbene mener å ivareta treningstilbudene og skolegangen til de unge spillerne.

- Slik jeg har forstått modellen til Brann er min personlige mening at de fraskriver seg ansvar når det gjelder rekruttering. De plasserer jobben på breddeklubbene. I stedet burde de bidra med mer ressurser og forsøke å få frem flere talenter, sier Andreas Holter til iOslo.no.

Roser Vålerenga
I Brann tar man kritikken tilsynelatende med ro, men har likevel noen bemerkninger.

- Hvis han har sagt det så får det stå for hans regning. Det jeg kan si er at vi sammen med Hordaland fylke ønsker å få frem flere aldersbestemte spillere, primært å få A-lagsspillere til Brann. Vi kommer ikke til å forandre vår modell. Brann gjør det vi mener er best her, så får andre klubber gjøre det som er det beste for dem, sier rekruttrener i Brann Kjetil Knutsen til iOslo.no.

Knutsen mener også at én medvirkende årsak til suksessen til Vålerenga er større konkurranse om talentene og større tilfang av spillere. Han er på ingen måte snurt over bredsiden fra øst, og gir Oslo-klubben ros for sin gode innsats med unge spillere.

- Jeg synes det er flott at Vålerenga får det til med flere unge spillere og applauderer dem for det. Jeg håper de fortsetter det gode arbeidet og at flere klubber får til det samme, sier Knutsen.

Bredden viktig
Mens det i Brann i større grad kan se ut som en spissere elitesatsing mener Vålerenga at det er viktig å ivareta bredden i klubben. Holter de to tingene lar seg kombinere. Suksessen de i øyeblikket opplever mener rekruttreneren kommer som et resultat av langsiktig arbeid – ikke hurtige løsninger.

- Vi mener først og fremst at vi har fått betalt for systematisk jobbing de siste fem årene. Vålerenga har ikke bare en hyggelig historie på dette området, men jeg tror ikke det nå er tilfeldig at vi har så mange spillere på aldersbestemte landslag. I Bergen har de tydeligvis noen som er villig til å betale for etablerte spillere, og det er jo bra for Brann hvis de mener det er best for dem, sier Holter og legger til:

- Jeg må understreke at vårt hovedmål ikke er å få frem landslagsspillere. Hos Vålerenga mener vi det er svært viktig å ivareta bredden, men hovedmålsettingen er å få frem A-lagsspillere. Gjerne å utvikle dem så gode at de kan gå rett inn i en førsteellever i Tippeligaen, sier Holter.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere