RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(iBergen.no)

Brann fikk deng i Danmark

Sist oppdatert:
Mjelde lot Bengt Sæternes hvile mot Odense, og satset på Thorstein Helstad som enslig spiss. Men danskene ble for tøffe for Bergen sine gutter.

ODENSE/BERGEN: (iBergen.no) : Klokken 15.00 startet den siste kampen i Royal Leagues gruppespill mellom Brann og danske Odense Boldklub i gang på Fionia Park. Kampen stod om gruppeseier, men begge lag var klare for kvartfinalene allerede før dommeren blåste kampen i gang.

Kampen endte 3-2. Brann fikk et fortjent tap mot Odense. Etter en jevn og forsiktig åpning på kampen ble det mer åpent etter at danskene tok ledelsen 1-0 i det 19. minutt. Like etter gikk OB opp til 2-0 og hadde således kontroll på kampen. Etter hvert fikk Brann hull på byllen ved en nydelig prestasjon at Thorstein Helstad. Det var likevel fortjent at danskene gikk til ledelse til pause. OB hadde skapt klart fleste målsjanser og hadde overlegent flere avslutninger mot mål.

Etter pause dabbet det helt av for begge lagene. For Brann kom Migen Memelli og Cato Guntveit inn for Helge Haugen og Erik Huseklepp. Brann la om til 4-4-2, uten at det så ut til å hjelpe noe særlig. Ut av ingenting fikk Brann likevel en utligning ved Martin Andresen. Brann-kapteinen tok i mot en Odense-klarering. Fra døyt 20 meter knallet han ballen ned i hjørnet og Brann fikk omsider litt å juble for.

Det ventede trykket fra Brann uteble etter utlikningen. I stedet festet OB ytterligere grep om kampen og skapte sjanser på løpende bånd. Til slutt fikk de fortjent ledermålet ved Martin Borre som scoret sitt andre mål for dagen OB fortsatte å presse, og vant fortjent 3-2. Vil fulgte kampen direkte. Se alle detaljene om kampen nederst i saken.

Til tross for at begge lag var klare for kvartfinaler, stod penger og prestisje på spill. OB kjempet også for retten til hjemmekamp i kvartfinalen, som spilles i mars. Brann har sagt fra seg denne retten, på grunn av byggearbeid på Brann Stadion. Rødtrøyene måtte vinne for å kapre gruppeseieren, men lot sjansen gå fra seg.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde valgte å la Bengt Sæternes hvile etter innsatsen på La Manga, og satset på Helstad alene på topp mot danskene. Mjelde ga Ardian Gashi den offensive rollen på midtbanen. Her er Branns startellever (4-2-3-1-formasjon):

Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Olafur Bjarnason, Armann Bjørnsson, Erlend Hanstveit - Martin Andresen, Helge Haugen, Erik Huseklepp, Petter Vaagan Moen, Ardian Gashi - Thorstein Helstad.

Udjus ikke spilleklar
På benken satt reservekeeper Johan Thorbjørnsen og Cato Guntveit, sammen med den målfarlige trioen Migen Memelli, Robbie Winters og Trond Fredrik Ludvigsen, hvorav førstnevnte og sistnevnte kom inn, sammen med Guntveit. Arnaud Monkam soner karantene for rødt kort i forrige kamp, mens Branns nye keeper Kenneth Udjus ikke er spilleberettiget i Royal League.

Hos OB var forsvarsrekken mot rødtrøyene helt nykomponert, på grunn av skader og karantene. Laget stilte med tidligere Brann-spiller Jan Tore Ophaug fra start, som ble akkompagnert av nordmannen Morten Fevang. Her er OBs startoppstilling (4-2-3-1):

Ophaug fra start
Arek Onyszko – Jan Tore Ophaug, Jonas Troest, Chris Sørensen, Søren Jensen – Esben Hansen, Morten Fevang – Martin Borre, Bechara Oliveira, Jonas Borring – Srdjan Radonjic

På danskenes benk satt Emil Ousager, Mads Timm, Kom Christensen, Peter Nymann og Matti Lund Nielsen.

iBergen.no er på plass i Odense, og fulgte kampen direkte

92. min.: Kampen er ferdig. OB vant 3-2, og vinner dermed gruppe 1.

90. min.: Det legges til to minutter.

83. min.: OB er nærmere å øke ledelsen enn Brann er å utligne.

82. min.: Trond Fredrik Ludvigsen kommer inn for Brann. Ut går Björnsson. Brann legger samtidig om til 4-3-3.

81. min.: Björnsson kommer innpå igjen.

80. min.: Etter å ha gått ned i en duell forlater Björnsson banen. Usikkert om han kommer innpå igjen. Båremannskaper kom inn på banen, men spilleren kom seg ut på egen hånd.

79. min.: Stor sjanse for OB. Bechara kom til god posisjon, men knallet ballen i nettveggen

73. min.: 3-2. OB tar igjen ledelsen etter at Martin Borre ble spilt helt alene gjennom.

71. min.: Dagens tilskuertall er 3004. Det har begynt å regne i Odense.

64. min.: 2-2, Brann utlikner. Martin Andresen knaller til fra drøyt 20 meter. på en ball som ble klarert ut, og ballen går utagbart ned i høyre hjørnet til OBs keeper.

63. min.: Petter Vaagan Moen slår en lang ball inn i feltet. Der er Cato Guntveit sekundet for sent til å kontrollere avslutningen. Han treffer ballen, men det er langt fra farlig.

62. min.: En rolig periode av kampen nå. Ingen av lagene skaper nevneverdige farligheter i øyeblikket.

52. min.: Robbie Winters og Trond Fredrik Ludvigsen varmer opp.

46. min.: Andre omgang sparkes i gang av hjemmelaget. Cato Guntveit og Migen Memelli er kommet inn, for Erik Huseklepp og Helge Haugen. Brann har lagt om til 4-4-2-formasjon. OB har også gjort ett byttet i pausen. Petter Nymann er kommet inn for Jonas Borring

45. min.: Pause. Dommeren legger ikke til noe tid. Alt i alt er det greit med 2-1 til OB, som altså leder gruppe 1 i Royal League.

44. min.: OBs Oliveira får gult kort.

42. min.: Samme Björnsson header en corner mot mål, men ballen reddes på streken. Like etter kontrer OB og igjen er det Martin Borre som kommmer innenfor 16-meteren på høyresiden. Han får avsluttet og Håkon Opdal må ut i full strekk og avverge. Nydelig redning.

38. min.: Björnsson får gult kort etter å ha meid ned OBs Morten Fevang.

38. min.: Cato Guntveit og Migen Memelli i oppvarming.

35. min.: OB bommer på åpent mål! Fra 42 cm presteres det å skyte ballen himmelhøyt opp i luften. Klarere sjanse er vanskelig å få. Brann kan prise seg lykkelige over at det ikke står 3-1.

32. min.: 1-2. Helstad scorer for Brann. Får ballen med seg i det han går forbi to forsvarsspillere. Alene med keeper Onyszko plasserer han ballen i lengste hjørne. Viktig redusering for Brann, og god prestasjon av Helstad. Spørsmålet er om ikke OB skulle hatt frispark i forkant da Gashi tacklet med knottene.

30. min.: Serberen Radonjic alene med Opdal som er nede og redder. Kunne lett stått 3-0 til hjemmelaget.

28. min.: OB med nok en sjanse - like etter målet. Denne gangen er det heading i tverrliggeren. Akkurat nå virker Brann tafatte og danskene har full kontroll.

27. min: 2-0 til OB.Martin Borre kommer fin til på venstrekanten, runder Hanstveit og får skutt i lengste hjørne. Opdal igjen sjanseløs.

18. min.: 1-0 til OB. Håkon Opdal i full strekk, må gi til corner som hjemmelaget scorer på. Ingenting å si på ledelsen. Det er debutanten Srdjan Radonjic, som fikk ordnet med arbeidstillatelsen kort tid før dagens kamp, som setter inn OBs ledermål med hodet. Opdal sjanseløs.

10. min.: Jevn kamp så langt. Begge lag har vist villighet til å gå fremover, men fortsatt ingen store muligheter.

9. min.: Hanstveit legger ned OBs Martin Borre. Et helt nødvendig grep for ikke å skaffe hjemmelaget en kjempesjanse. Frisparket går rett til keeper. Brann-backen fikk gult kort.

7. min.: Frisparkmulighet for Brann. Helstad falt rimelig lett. ca. 25 meter fra mål. Tas av Martin Andresen, men resulterer ikke i noe.

2. min.: Brann rett i angrep, Gashi avslutter svakt til side for OB-målet

1. min.: Kampen er i gang. Nok en gang stiller Brann i sine sorte bortedrakter, med hvite shorts.

0 min: Lagene kommer på banen, og hilser på hverandre og dommertrioen. Været i Odense er kaldt og kjølig, og det er ikke direkte folksomt på tribunen. Brann spiller fra høyre mot venstre, mot en folketom tribune.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere