RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Henrik Færevåg iBergen.no

Brann-floppen scorer igjen

Sist oppdatert:
Svensken fant aldri veien til nettmaskene i Tippeligaen. Nå har han fått en drømmestart i sin nye klubb.

(iBergen.no) At spillere blomstrer i nye klubber nå de forsvinner fra Bergen og Brann er det flere eksempler på. Joakim Sjöhage er det siste.

Les mer:Mobbet bort fra Brann.

123 minutter
I sin første kamp fra start for svenske Elfsborg etter at utlånsavtalen med Brann kom i orden, fant spissen veien til nettmaskene to ganger i løpet av et kvarter, da Elfsborg slo Häcken 4-1. Brann betalte 2,6 millioner kroner for Sjöhage i fjor. Etter 123 tippeligaminutter uten nettkjenning var det rett ut.

21-åringen satt inn sitt første mål med hodet allerede etter to minutter, femten minutter senere satte han iskaldt inn 2-0. Elfsborg-sjef Magnus Haglund var strålende fornøyd med den tidligere Brann-spilleren.

- To må og en assist, det er strålende. Joakim er viktig for oss med sitt duellspill. Han har et godt bevegelsesmønster og har utviklet seg mye i Norge, sier Haglund til den svenske avisen Borås Tidning.

Opsjon på overgang
Sjöhage som ikke nettet mer enn fire ganger for Allsvenskan-klubben i 2006 er i første omgang leid ut fra Brann, men svenskene har opsjon på å gjøre overgangen permanent.

Sjöhage, som ble svensk seriemester i 2006 og norsk seriemester i 2007, fikk aldri spille Tippeliga-fotball hjemme på Brann Stadion. Der var under treningsleiren på La Manga at begeret rant over for 21-åringen.

- Vi skulle spille på full bane, elleve mot elleve, og jeg ble satt til å spille venstreback. Det var dråpen for meg, så jeg ringte umiddelbart til min agent, Jonas Svensson, og fortalte hvordan ting lå at an og at jeg ville bort, sa 21-åringen til Borås Tidning i starten av februar. Nå står altså Sjöhage med to mål på én kamp så langt etter Brann-exiten.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere