Gå til sidens hovedinnhold

Brann gir opp Moldskred

I stedet pisket Steinar Nilsen Brann-spillerne rundt på en knallhard treningsøkt.

LA MANGA (Nettavisen): Brann skuffet stort i torsdagens kamp mot Strømsgodset, og gikk på sitt fjerde tap av fem mulige i sesongoppkjøringen. Noen redningsmann fra Tromsø blir det heller ikke hjelp å få fra.

- Jeg utelukker Morten (Moldskred) nå. Tromsø har vært så klare på at de ikke vil selge ham, at vi har gitt ham opp.

Med en viss skadehistorikk og snart 29 år på baken virker Nilsen ikke særlig interessert i å heve budet på sin gamle storscorer, og blikket var derfor fredag vendt mot de spillerne som allerede er i Brann-drakten – en drakt som skulle bli gjennomvåt av svette etter en beintøff treningsøkt på La Manga.

Nilsen-monolog
Etter en 20 minutters oppsummering – som startet med en dialog, og endte opp som en Nilsen-monolog – av Godset-kampen, fikk Brann-spillerne til gangs jobbe for lønna. Økten var ballfri, og i stedet pisket Brann-treneren spillerne på den ene løpeøkta etter den andre. Blikket til venstreback Bjørnar Holmvik da Nilsen toppet det hele med en høyintensiv to*seks gangers løpeøkt på 35 meters lengde var alene verdt turen ned på treningsanlegget på den spanske østkysten.

- Det var ingen straffeøkt, med kamper på mandag og torsdag var det meningen at vi skulle ha en skikkelig tøff treningsøkt her på slutten, sier Nilsen til Nettavisen.

- Dårligste noensinne
Det ble det – til gangs. Om det gir Brann-spillerne mer overskudd, gjenstår å se. Bare drøye tre uker til seriestart gjenstår, og med en sjelden dårlig oppkjøring (bergenserne står nå med tre strake tap mot henholdsvis Løv-Ham, Bodø/Glimt og Strømsgodset) er Brann-treneren den første til å innrømme at det er mye å jobbe med.

- Dette er det dårligste jeg har sett av et lag jeg har trent – noensinne, sa Nilsen etter torsdagens treningskamp.

Fredag utdypet han problemene.

- Det er først og fremst to ting vi må jobbe med. For det første er det den fysiske biten, og nå har vi endret treningsopplegget to ganger sånn at det skal komme på plass. Jeg er ikke så opptatt av at vi skal være klare til seriestart, siden det er et landslagsopphold etter de to første seriekampene, men vi skal være klare for hele sesongen.

- For det andre må vi gjøre noe med spillet vårt. Tre ting må vi rette på – det offensive, det defensive - og dødballene.

- Vi trenger tid
Og Nilsen kan ikke love at det er gjort i en håndvending.

- Vi vet vi trenger tid. Vi må venne oss til forholdene her, og spillerne må bli vant med oss.

Så gjenstår spørsmålet om supporterne også er villige til å vise den ferske Brann-treneren en slik tålmodighet.

- Akkurat det er jeg ikke redd for. Det er et voldsomt engasjement og mye forventninger blant Brann-publikummet, og det skal vi utnytte til noe positivt når seriestarten kommer.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken