Gå til sidens hovedinnhold

Brann har ansatt ny sportslig leder

Jimmi Nagel Jacobsen blir klubbens nye sportssjef.

Lørdag kalte Sportsklubben Brann inn til en pressekonferanse på Stadion, hvor daglig leder Vibeke Johannesen presenterte danske Jimmi Nagel Jacobsen som erstatter for tidligere sportssjef Rune Soltvedt.

Brann henter Jacobsen fra danske Esbjerg hvor han har vært ansatt som sportssjef de siste årene.

- Jeg er veldig glad, spent og stolt over å ha fått en sånn mulighet i Brann og Bergen, sier Jacobsen på pressekonferansen via videolink.

Dansken forklarer at han tar med seg lang erfaring fra fotballen de siste 16 årene.

- Jeg har hatt mange forskjellige roller. Jeg startet som agent, jeg har jobbet som speider for klubber og de siste årene har jeg vært sportssjef i Esbjerg, forklarer Jacobsen.

Nå ser han frem til å prøve seg i Brann.

- Jeg kommer med en ambisjon om å få Brann tilbake i toppen av norsk fotball, men det skal skje på den riktige måten der vi utvikler våre spillere, sier dansken.

- Vi skal gjøre det på en måte der vi spiller fremoverrettet fotball som skal være spennende å se på, forteller Jacobsen.

Rasende fans

Dansken kommer altså til å forlate Esbjerg hvor han har vært under press den siste perioden etter at klubben rykket ned i fjor. Sportssjefen har også måttet tåle kritikk fra klubbens supportere.

I vår fikk han også kjenne på Esbjerg-fansens vrede etter skuffende resultater.

Danske TV 2 meldte tidligere denne måneden at rasende Esbjerg-fans tok seg forbi sperringer under en kamp mot HB Køge for å ta en alvorsprat med sportssjefen. Både politi og klubbens egne vakter måtte i aksjon for å stoppe supporterne.

Jacobsen har ikke kommentert den aktuelle hendelsen, men legger ikke skjul på at Esbjergs prestasjoner har variert.

- Jeg har hatt noen gode år, og selvfølgelig noen tyngre år i Esbjerg, sier Jacobsen.

Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann, innledet lørdagens pressekonferanse blant annet med å si at Jacobsen også har opplevd nedturer i karrieren. Det tror hun kan være nyttig

- Han har erfaring med både opp- og nedturer. For min egen del kan jeg si at det er ganske viktig, sier Johannesen.

Esbjerg-direktør full av lovord

Nettavisen har lørdag ettermiddag vært i kontakt med Esbjerg-direktør Brian Bo Knudsen.

Han synes det er synd at Jacobsen forlater klubben, men har samtidig stor forståelse for at han vil prøve seg i Brann.

- Han har gjort det veldig bra for oss og vi har samarbeidet godt, men jeg må si at for Jimmi så er dette en spennende utfordring, forteller Knudsen til Nettavisen.

At Esbjergs supportere har vært frustrerte den siste tiden legger Knudsen liten skjul på, men han sier samtidig at det er viktig å få frem at det ikke bare er sportssjefens ansvar at klubben ikke har maktet å rykke opp til Superligaen.

- Det er riktig at det har vært mye frustrasjon som har gitt oss utfordringer på stadion, men vi må samtidig si at det er sånn fotball er. Fotball er følelser. De har vært skuffet over at vi ikke har kommet oss til Superligaen, sier Knudsen.

Esbjerg-direktøren er full av lovord om Jacobsen som når forlater dem til fordel for Brann.

- Jimmi er løsningsorientert, han er veldig hardtarbeidende, han har gode kontakter ute i Fotball-Europa etter sitt arbeid som agent, han er tillitvekkende og han er troverdige. Det er gode egenskaper i den bransjen vi er i, sier Knudsen.

Har jaktet sportssjef siden februar

Brann har siden februar vært på jakt etter en ny sportssjef etter at Soltvedt trakk seg fra sin stilling.

Johannesen mener det er flere grunner til at Brann landet på Jacobsen etter å ha brukt lang tid på jakten etter ny sportslig leder.

- Jimmi har internasjonal erfaring innenfor spillerlogistikk, noe som blir bra for oss for å bli bedre på både salg og kjøp. Han har fotball-ledelseutdanning og har erfaring med fotball-ledelse. Han har jobbet med både utvikling av A-lag og akademi, noe dere vet er viktig for oss, sa blant annet Johannesen på lørdagens pressekonferanse.

Jacobsen befinner seg foreløpig fortsatt i Danmark på grunn av koronasituasjonen, men flytter snart til Bergen.