RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann kan få UEFA-plass

Sist oppdatert:
Til tross for at Brann i øyeblikket må konsentrere seg om å unngå nedrykk, kan bergenserne havne i UEFA-cupen neste sesong.

To serierunder før slutt er Brann nummer to på fair play-listen i Tippeligaen. Bare Rosenborg ligger foran.

I og med trønderne allerede er klar for europacupspill i kraft av å ha vunnet serien, betyr det at Brann ligger an til å få en plass i UEFA-cupen neste sesong dersom Norge skulle bli tildelt en plass på fair play-kvoten.

Det landet som per 31. mai topper UEFAs fair play-liste får en ekstra plass i UEFA-cupen. De øvrige lagene som har en poengsum over åtte vil være med i en trekning om to plasser.

Viking nærmest

Det legges vekt på Antall gule og røde kort, offensiv og positiv fotball, spillernes oppførsel mot dommeren, trenerens oppførsel mot dommeren og publikums oppførsel under kamp når poengsummen regnes ut.

Ifølge Stavanger Aftenblad har i øyeblikket Brann 8,04, mens Viking følger nærmest med 7,95. Her er ikke 24. serierunde tatt med. Dette er etter hva NFF sier et temmelig klart forsprang.

- Slik jeg tolker tallene skal det godt gjøres å ta igjen Brann, men alt kan jo skje, sier informasjonssjef i NFF, Roger Solheim til bt.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere