RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Brann kan vinne på loddtrekning

Sist oppdatert:
Branns kamp om en finaleplass i Royal League kan bli avgjort på loddtrekning. TV 2 Nettavisen følger kampene direkte fra kl. 20.35.

Dersom Brann slår Vålerenga 2-1 i kveldens kamp, vil det være dødt løp i mellomspillgruppe 2 dersom bergenserne også vinner hjemmekampen mot IFK Göteborg med 2-0. Da vil Brann og IFK ha like mange poeng, lik målforskjell og være like gode på innbyrdes oppgjør.

Ikke første gang
- Loddtrekning på dette nivået har jeg aldri hørt om før, det må jo være historisk, sier Arne Scheie til Branns hjemmeside.

Det stemmer bare nesten. Våre oppmerksomme lesere påpeker helt korrekt at dette har skjedd noen få ganger tidligere:

  • I europamesterskapet i 1968 tok Italia seg til finalen på bekostning av Sovjet på myntkast, etter at semifinalen endte 0-0.
  • I VM i Italia i 1990 var det loddtrekning om hvem som skulle få andreplassen bak England i puljespillet. Irland vant trekningen, men også Nederland gikk videre fra det innledende spillet - som treerlag.
  • I 1965 avanserte Liverpool til semifinalen i serievinnercupen etter å ha slått Köln ut på myntkast.
  • I 1954 mistet Spania sjansen til å delta i VM da laget tapte myntkastet mot Tyrkia i kvaliken. Spania slo riktignok Tyrkia 4-2 sammenlagt, men det var før noen lyse hoder kom opp med ideen om bortemålsregelen. I stedet ble det spilt omkamp på nø ytral grunn - som endte 2-2.

Har du hørt om loddtrekning i andre turneringer på tilsvarende nivå? Tips TV 2 Nettavisen!

Her kan du sjekke oppsettet og tabellene i Royal League.

Jevnt også for RBK
Regelverket til Royal League er godkjent av alle toppserielagene og fotballforbundene i de tre skandinaviske landene. Der fremgår det at loddtrekning er siste utvei hvis det ikke er mulig å skille lagene på annen måte.

Vålerenga er allerede ute av turneringen. Brann ligger seks poeng bak IFK Göteborg, men har én kamp til gode. Dersom bergenserne vinner i kveld, har de Royal League-skjebnen i egne hender.

Også i den andre mellomspillsgruppen er det rekordjevnt. Her leder Rosenborg på bedre målforskjell enn FC København. Begge lagene har fire poeng etter tre kamper. Malmö står med tre poeng, men har én kamp til gode. I kveld møtes København og Malmö i Parken.

TV 2 Nettavisen følger kampene direkte fra kl. 20.35.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere