Gå til sidens hovedinnhold

Brann-keeper i hjemmeulykke

Kenneth Udjus snublet i skolissa, stupte ned trappen og havnet i hodeduell med en blomsterpotte.

(iBergen.no) Kenneth Udjus ble hentet til Brann for å puste Håkon Opdal i nakken. Men foreløpig ligger han langt bak landslagskeeperen. Det kan han egentlig takke sin egen uflaks for.

På hodet ned trappen
Tirsdag i forrige uke satte han nemlig seg selv på skadelisten etter en noe spesiell og lite vanlig keeper-ulykke hjemme i sitt provisoriske hjem på Scandic-hotellet i Bergen.

- Hva var det egentlig som skjedde?
- Jeg var på vei ned fra hotellrommet mitt og skulle rekke frokosten før trening. Heisen kom ikke og jeg tok trappene i stedet. Da snublet jeg - sannsynligvis i skolissene - gikk med hodet først ned trappen og traff en blomsterpotte. Der besvimte jeg.

- Var det noen som fant deg?
- Nei, jeg kom til meg selv etter noen sekunder og fikk stagget meg skjelvende ned til resepsjonen, kvalm og med slørete syn. Hotelldirektøren meg til legevakten og her sendte de meg rett til sykehus fordi de fryktet indre blødninger, forteller Kenneth som innrømmer at han ikke var høy i hatten da han ble sendt direkte på sykehus.

Fryktet indre blødninger
Udjus hadde ikke slått hull i hodet under fallet og legene fryktet derfor at han kunne ha indre blødninger. Men legene fant heldigvis ikke noe på bildene som tydet på det.

- De sjekket bildene to ganger for å være helt sikker, så på kvelden fikk jeg slippe ut igjen av sykehuset med status hjernerystelse, forteller 23-åringen.

- Hva sa Brann da du ringte om uhellet - regner med at keepertrener Dan Riisnes fikk «vann på mølla»?
- Faktisk så virket ikke telefonen min så jeg fikk hun i resepsjonen til å ringe etter Dan. Enten gjorde hun det, eller så var det hotelldirektøren som ringte til Mons (Ivar Mjelde). Så hva de sa vet jeg ikke, men jeg har fått høre det i ettertid ja. Hadde nesten blitt forundret om det ikke hadde skjedd, sier Udjus som heldigvis tar historien med humør.

Uheldig start på Brann-karieren
Sørlendingen har mildt sagt hatt en uheldig start på karrieren i Brann. Etter et par treninger med laget på Gran Canaria og på La Manga, fikk han sjansen i La Manga-turneringen mot islandske KR Reykjavik. Her slapp han først inn et innlegg etter få minutter og måtte siden hente ut tre baller til fra nettmaskene. Nå må han ta til takke med spaserturer som trening.

- Det var vel ikke akkurat denne starten jeg hadde håpet på. Men nå er jeg snart tilbake. Håper å kunne trene skikkelig mot slutten av uken, sier Udjus på telefon fra Branns treningsleir i Nederland.

- Hvilke ambisjoner har du for sesongen?
- Målet er å komme så tett opp mot Håkon (Opdal) som bare mulig samt å bli en bedre keeper. Merker allerede stor forskjell på tempoet på treningene i forhold til det jeg var vant med. Har ingen ambisjoner om å danke ut landslagskeeperen for å si det slik, sier Udjus til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg