Gå til sidens hovedinnhold

Brann klaget på politi-regning

Brann fikk en faktura på 95 000 kroner fra politiet i Bergen for utført vakthold mot Vålerenga. - For mye, mener man på Stadion.

Årlig bruker Brann totalt én million kroner på vakthold i forbindelse med hjemmekamper. 40 prosent av dette går til å betale politiet for den jobben de gjør. Etter kampen mot Vålerenga fikk Brann tilsendt en faktura på 95 000 kroner. Daglig leder Bjørn Dahl og controller i klubben Terje Marthinsen sendte et brev til politiet der de klaget på beløpet. I en respons, seks dager senere, svarte politiet med å trekke fra 42 timers arbeid – tilsvarende ca 20 000 kroner.

Grunnen til at vakthold til denne kampen er så dyr er at den regnes som høyrisikokamp og det må brukes ekstra politiressurser.

Mye overtid
I lys av dette har Brann vurdert kostnadene de har på vakthold i løpet av en sesong. Én million vaktkroner er mye å bruke for en klubb som holder på å bygge nytt stadion.

- Dette er ikke et stort problem for oss, men vi har innsett at vi bruker mange penger på vakthold. I løpet av et går blir det ca én million kroner. Av den summen utgjør utgifter til politiet omtrent 40 prosent. Vi ønsker en dialog med politiet der vi diskuterer alternative løsninger for å spare penger, sier Martinsen til iBergen.no.

En av årsakene til at det er så dyrt å leie inn politi i forbindelse med kamp er at hver betjent skal ha 100 prosent overtidsbetaling. Betjentene skal ha en arbeidstid på minst to timer, i tillegg til en tredje time de får betalt for i forbindelse med frakt til og fra jobb. I forbindelse med kamp går det to timer, i tillegg til en til to timer for før og etterarbeid. Ved å ha færre politifolk på vakt og i stedet bruke vektere fra Securitas håper man i Brann på å redusere driftskostnadene.

- Å ha politiet til å gjøre den jobben viser seg å bli svært dyrt. Vi har eksempler på at det har kostet mellom 4-5000 kroner å ha en betjent til å gjøre jobben. Det er klart vi ønsker å redusere utgiftene, sier Marthinsen.

Flere vektere
Han påpeker på det sterkeste at Brann ikke er i strid med politiet. Han sier også veldig klart fra om at en billigere vaktordning ikke blir aktuelt dersom det går på bekostning av sikkerheten.

- La meg si en ting klart: vi er ikke i noen konflikt med politiet når det gjelder dette. Vi er derimot svært fornøyd med jobben de gjør for oss. Det vi ønsker er å innlede en dialog med dem for å se på andre vaktordninger for å kutte i kostnader. For eksempel kan dette gjøres ved å ha flere vektere på kampene i stedet for politiet. Securitas har mange flinke folk og er svært profesjonelle, sier Martinsen.

Hva som skjer videre i saken er ikke klart ennå. Et eventuelt møte mellom Brann og politiet vil finne sted etter fellesferien.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken