BRANN - FREDRIKSTAD 6-0:

Fredrikstad hadde ikke mye å stille opp med mot et Brann i kanonform i torsdagens kamp fra 3. runde i cupen. Det var rett og slett klasseforskjell mellom de to Obos-liga-lagene.

Niklas Castro sendte bergenserne i ledelsen på straffe, før samme mann økte til 2-0 like før pause. Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen holdt bortelaget lenge med i kampen med flere sterke redninger, men i andre omgang hadde ikke gjestene mye kjangs.

Felix Horn Myhre økte til 3-0 etter to minutter av andre omgang, før Myhre scoret igjen i det 58. minutt, etter nydelig angrepsspill av Brann. På slutten av kampen scoret både Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg. 6-0 til Brann!

Dermed ble det et fortjent avansement til 4. runde i NM for hjemmelaget.

– Helt sykt

Det ble tidlig klart at Brann var det beste laget på banen, og allerede etter ti minutter kom rødtrøyenes første scoring. Brann fikk straffe etter en hands på en Fredrikstad-spiller, og den satte Castro sikkert i mål.

Brann fortsatte å storme i angrep, men de skulle lenge slite med å få satt ballen i mål igjen. Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen vartet opp med noen fantastiske redninger som holdt bortelaget inne i kampen.

Spesielt imponerende var en redning etter 15 minutter da han stoppet en heading fra Blomberg. Direktesport sine kommentatorer kunne nesten ikke tro at det ikke ble scoring.

– Har du sett på maken. Helt utrolig. Blomberg var jo nesten forbi keeper og så klarer han å få opp hånden der, Jenssen. En helt vanvittig redning, utbrøt Erik Hanøy.

Se den elleville redningen her:

– Det er helt sykt, sa ekspert Jonas Grønner om redningen.

– Dette er Playstation på letteste level

Tre minutter før pause måtte imidlertid Jenssen gi tapt. Da satte Castro sin andre scoring for dagen, da han iskaldt sendte ballen til side for keeperen.

To minutter ut i andre omgang scoret Brann igjen. Fra rundt ti meter, langt til høyre i boksen, skjøt Horn Myhre ballen knallhardt i mål.

Samme mann fikk gleden av å øke til 4-0 i det 58. minutt. Scoringen kom etter nydelig spill av Brann.

Brann kombinerte seg lekkert innover fra venstre på få touch, før Blomberg til slutt fant Horn Myhre. På vel fem meter fikk han en enkel jobb med å sette inn Branns fjerde scoring for kvelden.

– Det er klikk-klakk, dette er Playstation på letteste level, sa Hanøy om scoringen.

Se den imponerende Brann-scoringen her:

Ekspert Grønner lot seg også imponere stort over Brann sin fjerde scoring.

– Det der er helt oppsiktsvekkende. Jeg tror det er første gang i mitt liv jeg ser fire pasninger inne i motstanderens sekstenmeter på tvers, på tvers, på tvers, før scoring, sa han.

Tempoet i kampen gikk etter hvert ned, men Brann klarte likevel å få to baller til i mål før kampslutt.

I det 87. minutt fikk Aune Heggebø en enkel jobb med å sette ballen i mål etter en gavepakke fra Jenssen, som imponerte stort tidligere i kampen.

På overtid fastsatte Niklas Jensen Wassberg resultatet til 6-0, etter å bli spilt fint igjennom av Blomberg.