Gå til sidens hovedinnhold

Brann-krisen fortsetter: Bakenga-show i Bergen

Presset øker på Brann-trener Kåre Ingebrigtsen etter nytt tap.

BRANN - ODD 1-3:

Med nesten 5000 tilskuere tilbake på Brann stadion var det duket for en liten fotballfest i Bergen, men hjemmefansen fikk ingen grunn til å juble over de rødkleddes prestasjon mot Odd.

Mushaga Bakenga gjorde nemlig vondt til verre for tabelljumbo Brann da trønderen scoret tre mål for laget fra Skien i søndagens oppgjør i Eliteserien.

Odd vant kampen 3-1 og Brann gikk dermed på sesongens 7. tap.

Fikk matchballen

Tremålsscorer Bakenga ble, tradisjonen tro, belønnet med matchballen etter kampen.

- Det er godt. Den fra i fjor begynner å miste litt luft, så det er godt å få en ball med litt mer luft i, sier en svært fornøyd Bakenga til Discovery.

Odd-spissen får ros av trener Jan Frode Nornes etter kampen.

- Det sier sitt at han scoret hat-trick. Det er helt rått. Han er ustoppelig om dagen. Jeg er veldig glad for at han spiller i den klubben jeg er trener for, sier Nornes til Discovery.

Les også: Ingen norsk boikott av Qatar-VM

Sjanser til begge lag

Det var gjestene fra Skien som var nærmest scoring før pause i det som var en jevnspilt omgang på Brann stadion.

Cirka 30 minutter ut i kampen fikk 21 år gamle Conrad Wallem en stor sjanse til å sende gjestene opp i ledelsen. Wallem fikk ballen alene cirka ti meter fra mål, men Eirik Holmen Johansen reddet avslutningen mesterlig.

Noen minutter senere var det Brann som var farlig frempå. Filip Delaveris vartet opp med et godt raid på venstrekanten, før han la inn på lengste stolpe. Der ventet en umarkert Moonga Simba, men svensken hadde ingen god avslutning og ballen gikk høyt over mål.

Til pause stod det fortsatt 0-0.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Scoret på straffe

Etter hvilen skulle det ikke ta lang tid før gjestene gikk opp i ledelsen.

Allerede etter tre minutter pekte dommeren på straffemerket ettersom han mente Vegard Forren stoppet Mushaga Bakenga på ulovlig vis. Bakenga tok selv ansvar fra ellevemeteren og sendte Odd opp i en 1-0-ledelse.

Brann begynte utover omgangen å legge et lite press på laget fra Skien og etter 63 minutter kom hjemmelaget til en stor mulighet da Simba spilte seg fri på kanten og la inn til Mathias Rasmussen. Dansken kom til en avslutning, men den gikk via en Odd-spiller og like utenfor.

Mens hjemmelaget forsøkte å presse gjestene var Odd tydelig klare for å skape trøbbel for bergenserne på kontringer.

Etter 68 minutter var Bakenga farlig frempå, men Johansen holdt Brann inne i kampen med en ny god redning.

Få minutter senere klarte imidlertid ikke kjempen i Brann-målet å unngå at Bakenga sendte Odd opp til 2-0. Odd-spissen ble spilt fri foran mål og trønderen hadde ingen problemer med å score.

Brann kjempet på for redusering mot slutten av kampen og ti minutter før slutt stanget innbytter Jon-Helge Tveita inn 1-2 for bergenserne etter innlegg av Kasper Skaanes.

Målet tente et håp for både Brann og tilskuerne som hadde tatt turen til Stadion, men det ble med håpet. Like før slutt scoret Bakenga sitt tredje for kvelden og sørget for at gjestene stakk av med de tre poengene i Bergen.

Odd vant kampen 3-1 og Brann ligger fortsatt helt nederst på tabellen.