RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-lojalitet lønnet seg

Martin Knudsens overgang til Tromsø gikk i boks takket være hans lojalitet til Brann.

(iBergen.no): Brann ønsket ikke å slippe den arbeidsomme spilleren. Trener Mons Ivar Mjelde ønsket likevel spillerens beste, og tok hensyn til Knudsens eget ønske da en overgang var innen rekkevidde.

- Klubben ønsket ikke å slippe ham. Knudsen er anvendelig, og en spiller som er god å ha i troppen. Han er anvendelig, hardtarbeidende og alltid til å stole på. At vi lot ham gå var et resultat av at han har vært lojal mot Brann i flere år, sier Mjelde til iBergen.no.

Ville spille mer
Etter at flere klubber meldte sin interesse, og etter å ha fått lite spilletid i Brann, begynte Knudsen for alvor å tenke på sin videre situasjon i klubben. Etter Royal League-kampen mot Odense søndag, uttalte Knudsen til iBergen.no at han ønsket mer spilletid dersom han skulle bli værende i klubben. Nå er han altså klar for Tromsø.

- Jeg har skrevet en treårskontrakt med Tromsø, og nå gjenstår bare medisinsk test, sa Knudsen til brann.no i går.

Det er ventet at Knudsen vil stige litt i lønn, og blir dermed en av Tromsøs best betalte spillere. Knudsen kommer til å fullføre de gjenstående kampene for Brann i 2006, før han drar nordover like etter nyttår.

Mjelde mener Brann mister en viktig spiller i troppen, men ser det som positivt at Cato Guntveit for fullt er på vei tilbake.

- Cato er en spillertype som kan bekle flere roller. Når Martin først forsvinner, er det godt vi har noen i bakhånd.

Knudsen kom til Brann fra Viking foran 2000-sesongen. Han har 173 obligatoriske kamper for Brann, og har scoret til sammen tolv mål for klubben i serie, cup og europacup.

Må overbevise treneren
I Tromsø er man svært glad for at Knudsen valgte å spille for dem.

- Vi er skikkelig fornøyd med at Knudsen ville komme til oss. Vi har vært i dialog med ham i rundt en måneds tid. Han er en anvendelig spiller som kan bekle ulike posisjoner. Men han har signalisert at det er høyre kant eller back han ønsker å spille, så blir det opp til ham å overbevise treneren, sier Morten Kræmer til iBergen.no. Han er sportslig administrativ leder i Tromsø.

Kræmer og daglig leder i Brann, Bjørn Dahl er blitt enige om ikke å offentliggjøre overgangssummen for spilleren.

Molde og Sandefjord var også interessert i Brann-spilleren.

Brann har henvendt seg til Odd med ønske om å få innlede dialog med Espen Ruud, men fikk ikke tillatelse til å prate med ham. Ruud kan benyttes som høyrekant og -back, i tillegg til høyre indreløper på midtbanen. Mjelde sa i går til iBergen.no at det aldri var aktuelt å bytte ham med kantspiller Erik Huseklepp.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere