Brann må bytte drakter

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Helse- og sosialdirektoratet pålegger Brann å fjerne Hansa-reklamen fra draktene sine innen torsdag. Dermed må bergenslaget skifte drakter - tre dager før cupfinalen.

30.10.04 11:09

For tre år siden byttet Brann ut den tradisjonelle Hansa-logoen med web-adressen www.hansa.no på draktene, etter en langvarig konflikt med Rusmiddeldirektoratet.

Ringnes «sladret»
Tidligere i år ble imidlertid Brann pålagt å fjerne også denne logoen. Fristen ble satt til 8. november - dagen etter cupfinalen. Men etter at bryggerikonkurrent Ringnes gjort Helse- og sosialdirektoratet oppmerksom på at Brann kom til å reklamere for Hansa undercupfinalen, er fristen fremskyndet med fire dager.

Daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, er oppgitt over avgjørelsen.

- Vi synes det er utidig av dem å gjøre dette på denne måten nå rundt cupfinalen. De gjør dette for å få oppmerksomhet rundt sin egen sak, fremfor å sitte seg ned å diskutere konstruktivt dette med oss, sier Dahl til Bergens Tidende.

- Patetisk
Heller ikke Hansa-ledelsen setter pris på direktoratets beslutning eller Ringnes' initiativ.

- Dette er underlig og direkte patetisk av Ringnes å gjøre dette rett før cupfinalen. Vi har klaget avgjørelsen inn for Markedsrådet, sier markedsansvarlig i Hansa, Lisbeth Hope Frugård, til BT.

Ringnes har overfor Sosial- og helsedirektoratet gjort det klart at bryggeriet planlegger å gå til spontansponsing av cupfinalemotstander Lyn dersom ikke Brann forandrer sine drakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag