RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann må bytte drakter

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Helse- og sosialdirektoratet pålegger Brann å fjerne Hansa-reklamen fra draktene sine innen torsdag. Dermed må bergenslaget skifte drakter - tre dager før cupfinalen.

For tre år siden byttet Brann ut den tradisjonelle Hansa-logoen med web-adressen www.hansa.no på draktene, etter en langvarig konflikt med Rusmiddeldirektoratet.

Ringnes «sladret»
Tidligere i år ble imidlertid Brann pålagt å fjerne også denne logoen. Fristen ble satt til 8. november - dagen etter cupfinalen. Men etter at bryggerikonkurrent Ringnes gjort Helse- og sosialdirektoratet oppmerksom på at Brann kom til å reklamere for Hansa undercupfinalen, er fristen fremskyndet med fire dager.

Daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, er oppgitt over avgjørelsen.

- Vi synes det er utidig av dem å gjøre dette på denne måten nå rundt cupfinalen. De gjør dette for å få oppmerksomhet rundt sin egen sak, fremfor å sitte seg ned å diskutere konstruktivt dette med oss, sier Dahl til Bergens Tidende.

- Patetisk
Heller ikke Hansa-ledelsen setter pris på direktoratets beslutning eller Ringnes' initiativ.

- Dette er underlig og direkte patetisk av Ringnes å gjøre dette rett før cupfinalen. Vi har klaget avgjørelsen inn for Markedsrådet, sier markedsansvarlig i Hansa, Lisbeth Hope Frugård, til BT.

Ringnes har overfor Sosial- og helsedirektoratet gjort det klart at bryggeriet planlegger å gå til spontansponsing av cupfinalemotstander Lyn dersom ikke Brann forandrer sine drakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere