Det er Brann som sent torsdag kveld bekrefter i en pressemelding at både Daouda Bamba (25) og Fredrik Haugen (28) har avgitt positive koronatester i etterkant av lørdagens kamp mot Haugesund.

Det betyr at hele laget nå må i karantene i ti dager. Karantenetiden gjelder fra da Brann spilte kamp lørdag.

Brann-lege Magnus Myntevik opplyser at de ventet at Bamba var smittet som følge av at han hadde symptomer etter å ha vært i kontakt med en annen person som hadde fått påvist smitte.

Spilte med magetrøbbel

Klubben var derimot overrasket over at også testen til midtbanespiller Haugen var positiv.

- Han hadde urolig mage under kampen på lørdag, men ingen andre symptomer. Han spilte kampen uten problemer. På søndagen fikk han magesymptomer og har siden hatt diffuse magesmerter. Det er et svært uvanlig symptomforløp for Covid-19, så uvanlig at det ikke ble tenkt på før nå ut i uken, sier Myntevik.

Legen opplyser at også Haugesund-spillerne som var på banen da Haugen spilte også må i karantene.

- Det er ikke uvanlig at spillere sliter med nervøs mage før kamp og det var aldri aktuelt å ikke la han spille kampen lørdag. Det betyr at vi alle må i karantene til og med tirsdag, sier Myntevik.

Sportslig leder i Haugesund, Eirik Opedal, sier til klubbens nettsider at de tar situasjonen på alvor.

- Ingen av våre spillere har testet positivt på koronaviruset, men vi følger naturlig nok regelverket på området. For vår del innebærer det karantene til og med tirsdag i neste uke og at fellestreninger vil bli gjenopptatt på onsdag, sier Opedal.

Treningene avlyst

Mens Bamba og Haugen er i isolasjon hjemme, så skal resten av Brann-laget bli testet for koronaviruset fredag.

Klubben opplyser at samtlige fellestreninger er avlyst frem til karanteneperioden er over.

Den kommende kampen mot Rosenborg 22. november blir ikke berørt.