Gå til sidens hovedinnhold

Brann med sesongens første trepoenger - vant mot Strømsgodset

Brann tok sesongens første seier.

BRANN-STRØMSGODSET 3-0

Kåre Ingebrigtsen og Brann fikk en etterlengtet opptur hjemme mot Strømsgodset i sin syvende kamp for sesongen. Søndag tok de sine første poeng for sesongen, attpåtil tre svært etterlengtede poeng.

I løpet av to hektiske minutter tidlig i den første omgangen bommet først Petter Strand på et straffespark, før Aune Heggebø stanget Brann i ledelsen etter 14 minutter.

- Helt vill redning. En av de beste strafferedningene jeg har sett på lang tid, sier Discovery-ekspert Jonsson om Viljar Myhras strafferedning som ikke fikk holde buret rent i lang tid før Heggebø var på plass og sprakk nullen.

Etter 30 minutter roet nervene seg ytterliggere i Bergen.

Robert Taylor forserte nedover langs venstresiden og smalt inn et lavt innlegg. Inne i eget felt maktet ikke Strømsgodset-spillerne å stokke beina, til slutt var det Gustav Valsvik som styrte ballen i eget nett.

- Det er viktig for oss å vinne. Vi har tapt syv kamper på rad og har vært tungt. For oss betyr det egentlig alt, så får vi se hva det betyr for sesongen. Det hadde vært tungt å gå inn i landslagspausen uten poeng, sier Ingebrigtsen til Discovery etter kampen.

- Brann har nesten fremstått som et nytt lag, men på den annen side har de bare hatt litt marginer på sin side i denne kampen, sier Eline Torneus.

I pausen var det en lettet lettet Ingebrigtsen som så frem til de siste 45 minuttene. Han kom også med en klar beskjed til eget lag.

- Vi må ut å score flere mål, vi kan ikke legge oss bakpå. Det tror jeg ikke kroppen tåler, sier Ingebrigtsen i pausen.

Strømsgodset produserte et par farlige sjanser i den andre omgangen, men drammensernes uttelling var ikke til å bli skremt av, selv ikke for en presset Ingebrigtsen.

Lars Christopher Vilsvik, Mikkel Maigaard og Fred Friday fikk alle gode sjanser som ble misbrukt. Også Johan Hove avsluttet utenfor ti minutter før slutt.

Fem minutter før slutt punkterte innbytter Moonga Simba kampen med Branns tredje mål for kvelden. Dermed oppfylte svensken trenerens ønske om flere scoringer.

- Brann kommer til å vinne en kamp i Eliteserien. Nesten en setning som er vanskelig å si, det har virket så fjernt, konkluderte kommentator Petter Bø Tosterud.