Tidligere torsdag ble det kjent at politiet har tatt ut voldtektsiktelse etter skandalenachspielet på Brann Stadion.

- Dette er en alvorlig utvikling i saken. For alle involverte er dette en dypt tragisk og beklagelig sak. Sportsklubben Brann bistår politiet med det vi kan, skriver Brann i en pressemelding om den nye utviklingen i saken.

«Personen som er under etterforskning har fått status som siktet. Siktelsen gjelder overtredelse av straffeloven §291 (voldtekt). Siktede har ikke vært pågrepet og det er ikke endringer i bevisbildet nylig som ligger til grunn for endring av status. Han har fått status som siktet i forbindelse med at politiet har brukt tvangsmidler mot ham for å sikre bevis i saken», skriver politiet i Bergen i en pressemelding torsdag morgen.

Elden: - Han er ikke begeistret

Den siktede mannen har hele tiden nektet straffskyld.

Nettavisen er kjent med at mannen fikk siktetstatus i slutten av forrige uke.

- Jeg er i dag orientert om at klienten teknisk sett fikk rettigheter som siktet ved at politiet besluttet å beslaglegge telefonen hans. Jeg er ikke kjent med andre tvangsmidler, skriver Elden i en mail til Nettavisen.

- Han er ikke begeistret for situasjonen og tar dette tungt.

Les også: Brann-spiller Ruben Kristiansen hengt ut som festdeltaker i sosiale medier: - Alle som har Brann-logoen på seg er mistenkt

Elden mener det ikke fremkommer opplysninger om voldtekt i forklaringen til hans egen klient og den fornærmede kvinnen.

- Slik jeg vurderer de ulike forklaringene i saken, er det ingen av dem som beskriver en voldtekt, så det er litt overraskende at politiet foretar beslag. På den annen side har klienten ingen innvendinger til at politiet går gjennom telefonen eller foretar andre etterforskningsskritt, og regner med de vil belyse uskyld så vel som skyld, og at saken snart vil være avsluttet.

Det var natt til 10. august hadde 12 Brann-spillere ulovlig nachspiel på Stadion. Saken er blitt en stor skandale og politiet startet få dager senere etterforskning av et mulig seksuelt overgrep.

Les også: Daglig leder Vibeke Johannesen ble varslet av styremedlem om mulig seksuelt overgrep på Brann Stadion dagen etter nachspielet

Ny straffesak

Den andre straffesaken politiet etterforsker gjelder ifølge Nettavisens opplysninger at en av spillerne skal ha bitt en kvinne, i tillegg skal det ifølge Bergens Tidende være opplysninger i saken om at kvinnen skal ha blitt utsatt for det som i straffeloven er karakterisert som kroppskrenkelse.

«Politiet kan ikke på dette tidspunktet gå i detalj på hvilke opplysninger som fremkommer av denne saken, utover at politiet har funnet grunn til å undersøke om kvinnen har vært utsatt for kroppskrenkelse . Mistenkte i saken er avhørt. Han erkjenner ikke straffeskyld. Av hensyn til etterforskningen kan det heller ikke gis flere detaljer om saken på dette tidspunktet», skriver politiet i pressemeldingen.

Bistandsadvokaten som representerer den fornærmede kvinnen, Hilde Cecilie Matre, ønsker ikke å si mye.

- Jeg kan bekrefte at det er levert inn anmeldelse på noen forhold, men jeg ønsker ikke å kommentere det av hensyn til taushetsplikten. Politiet ønsker ikke å bekrefte Nettavisens opplysninger om biting.

- På bakgrunn av anklager mot ham har politiet funnet grunn til å starte etterforskning for det vi mener er en mulig voldsutøvelse, kroppskrenkelse etter straffelovens paragraf 271. Jeg kan ikke gå i detaljer, men etterforskningen er pågående og startet på bakgrunn av opplysninger fra fornærmede, sier politiadvokat Lillian Anderson Kleppe til Nettavisen.

Les hele pressemeldingen fra Brann nedenfor:

Politiet opplyser i en pressemelding i dag at det er tatt ut siktelse mot en person som deltok på nachspielet på Brann Stadion natt til 10. august. Siktelsen gjelder overtredelse av straffeloven §291.

Dette er en alvorlig utvikling i saken. For alle involverte er dette en dypt tragisk og beklagelig sak. Sportsklubben Brann bistår politiet med det vi kan.

Politiet opplyser også i pressemeldingen at de tidligere denne uken, etter å ha mottatt en anmeldelse, startet etterforskning av en annen person som deltok på nachspielet relatert til en annen hendelse. På tilsvarende vis vil Brann bistå politiet i denne saken, dersom det er ønsket.

Utover det ønsker vi ikke kommentere saken ytterligere. Dette er en pågående politietterforskning, og det er derfor politiet som må kommentere innholdet i den.