Brann møter VIF under tak

Foto: Scanpix

Brann Stadion er uegnet for fotball. Tirsdag kveld ga Royal League-ledelsen klarsignal til å flytte Brann-Vålerenga innendørs.

15.03.05 21:17

- Vi har diskutert saken sammen med TVNorge i ettermiddag, og bestemte i kveld kampen skal spilles i Vestlandshallen torsdag, med kampstart klokken 20.35, sier leder i Royal League-komitéen, Boye Skistad, til TV 2 Nettavisen.

Bedre tid
For to uker siden vendte Royal League-ledelsen tommelen ned da det var snakk om å flytte kampen mellom Vålerenga og IFK Göteborg inn i Vallhall. Skistad sier at forutsetningene er litt annerledes denne gangen.

- Vi har mye bedre tid på oss nå enn før VIF-IFK. Den gang kom beskjeden om at Ullevaal var stengt mye nærmere kampstart. Det fikk konsekvenser både for det sikkerhetsmessige, og i forhold til tv-produksjonen.

Tar sikkerheten på alvor
Sikkerhetsaspektet har også vært oppe til vurdering denne gang. Det har vært bråk i forbindelse med flere av oppgjørene mellom Vålerenga og Brann de siste årene.

- Vi tar dette på alvor. Norges Fotballforbund følger det sikkerhetsmessige opp sammen med arrangørklubben, sier Skistad.

Også Brann-direktør Bjørn Dahl har tilskuersikkerheten i mente før «hatkampen».

- Bortelaget har rett på 5 prosent av billettene. Det vil si at VIF har tilgang til rundt 150 billetter. Vi vet ikke hvor mange som kommer, men må klare å finne en fornuftig løsning på dette, sier Dahl.

Taper penger
Kampen mellom Brann og Vålerenga blir en hovedproduksjon på TVNorge. Det betyr at tilskuerkapasiteten er ytterligere begrenset i forhold til kampen mot Odense, som også ble spilt i hallen nord for Bergen sentrum.

- Vi vet ikke ekstakt antall billetter, men det blir i hvert fall ikke mer enn 3000. Så det er klart det blir en økonomisk nedtur i forhold til spill på et bortimot fullsatt Brann Stadion, sukker Brann-direktøren.

Trolig taper Brann bortimot 800.000 kroner på flyttingen av kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.