Gå til sidens hovedinnhold

Brann-nei til verdenstalent

Ikke interessert i en av verdens beste unge spillere.

(iBergen.no): For nesten en måned siden fikk sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen en henvendelse om klubben var interessert i 22-årige Cristian Bolanos fra Costa Rica. Spilleren regnes som ett av de største talentene i verden.

Signerte for Charlton
Han spilte to VM-kamper for Costa Rica i sluttspillet i Tyskland forrige sommer og ble også av FIFA kåret til den tredje beste spilleren i klubb-VM i 2005. 9. august i fjor signerte han en låneavtale med Charlton i Premier League, men fikk ikke fullføre den da han ikke fikk oppholds- og arbeidstillatelse i England.

- Vi fikk en henvendelse, ja, men på det tidspunktet hadde vi ikke bruk for spillere i den kategorien i den situasjonen vi var i. Han er dessuten en spiller utenfor EU-/EØS-området. I tillegg hadde vi usikkerheten med tre utenlandske spillere som vi ikke var sikker på hva ville skje med. Det er årsaken til at vi ikke fulgte opp den henvendelsen, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no.

Bolanos har fått mye skryt i engelsk presse og er en hurtig spiller som er offensiv av legning. Han sies å være like god med begge beina og kan dermed bekle begge kantposisjonene. Brann sjekket ikke spilleren videre ut.

- Vi kunne nok vurdert det enda nøyere, men det var altså ikke aktuelt, sier Bruun-Hanssen.

- Vil ha norske spillere
Da iBergen.no snakket med trener Mons Ivar Mjelde for en stund tilbake om Bolanos hadde han dette å si:

- Vi er primært opptatt av å få inn norske spillere. De kan lettere integreres og tilpasses. Det vil alltid være gode spillere vi går glipp av, men vi ønsker ikke å gjøre noe forhastet, sa Mjelde til iBergen.no.

Bolanos spiller for tiden for Deportivo Saprissa i Costa Rica. Kontrakten med klubben går ut til sommeren og han blir dermed Bosman-spiller. Per 20. juni i fjor hadde Bolanos 18 landskamper for sitt land.

Les flere saker på iBergen.no.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021