Brann opp i medaljekampen etter tre bortepoeng i Bodø

Trener Lars Arne Nilsen avslører at han ikke fikk med seg hvem som scoret det avgjørende målet på Aspmyra.

19.05.19 23:37

BODØ/GLIMT - BRANN 1-2:

Brann er med igjen i posisjonskampen bak ledende Odd i Eliteserien etter tre viktige poeng på bortebane mot Bodø/Glimt søndag kveld.

Scoringer av Daouda Bamba og Bismar Acosta sørget for det. Spesielt sistnevnte imponerte da han hamret inn ballen med en utsøkt helvolley.

- Han er jo enorm, og er en atlet, så han finner på sånne ting. Jeg var helt sikker på at det var Veton Berisha, helt til jeg fikk høre inne nå at det var han som hadde gjort det, forklarer en smilende Brann-trener Lars Arne Nilsen i intervju med Eurosport.

- Veton kunne scoret et sånt mål, men jeg fikk det ikke med meg før etter kampen. Men det er det samme for meg hvem som scorer.

- Det betyr jo ingenting, men Bis skal få den, fortsetter Nilsen.

Før sesongstart hadde de færreste trodd at Bodø/Glimt skulle befinne seg nærmere tabelltoppen enn Brann etter åtte seriekamper.

Vi fikk riktignok flere forvarsler på at Glimt sto foran en sterkt 2019 allerede før Eliteserien var i gang. Og nettopp den siste treningskampen i Marbella mot Brann, et oppgjør Glimt vant meget fortjent med 2-0, viste noe av det nordlendingene hadde på gang.

Hard kjemping

Energien og plagingen av motstanderlaget i presset var en påfallende forskjell på de to lagene i nevnte treningskamp. Søndag var det tydelig at Lars Arne Nilsens gjester fra Bergen i alle fall ikke ville bli utkonkurrert på det samme.

Daouda Bamba kjempet inn 0-1 på en langpasning fra Bismar Acosta. En liten dytt fra Brann-spissen var nok til at Marius Lode ikke traff ballen i det hele tatt da han gikk opp for å nikke unna. Bamba brukte sjansen til å sette inn ledermålet, etter å ha gått rundt Glimt-målvakt Ricardo.

Acosta var like etterpå mannen som dundret inn 0-2 på utsøkt vis med en helvolley. Igjen ble stopperspillet til Glimt for svakt, denne gangen ved Lodes makker Vegard Bergan, som to ganger mislyktes med å få ballen unna med hodet.

Costaricanske Acosta fikk andreballen rett mot seg og var nådeløs.

Klarerings-kaos

To minutter før pause reduserte venstrebacken Fredrik André Bjørkan på en corner for vertene. Da var det Brann-forsvaret som slurvet kolossalt med klareringene.

De siste 45 minuttene gikk det langt mer tid mellom de store sjansene.

Glimt satte inn et lite press helt i sluttsekundene i en andreomgang med få målsjanser, men greide ikke å få avslutningene til å klaffe.

Dermed er Brann helt oppe som nummer fem, og i ryggen på fjerdeplasserte Glimt på tabellen. Begge klubber har sanket sammen 17 poeng så langt.

Brann har riktignok spilt en kamp mer enn bodøværingene, som søndag bare røk på sitt andre tap i Eliteserien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.