Gå til sidens hovedinnhold

Brann overtok tabelltobben

Brann overtok serieledelsen og Rosenborg meldte seg på i gullkampen. Se alle målene her!

Se alle målene på TV 2 Sumo!

Steffen Iversen, Didier Konan Ya og Marek Sapara var toneangivende da Rosenborg startet høstjakten med seier 4-2 og tre poeng i møtet med medaljekåte Viking søndag kveld.

Iversen og Konan Ya scoret to mål hver, mens Sapara var den store dirigenten.

- Vi er kjempeglad for å vinne. Vi er flinke framover og straffer Viking for at de må gå i angrep, oppsummerte Rosenborgs trener Knut Tørum overfor TV 2 Sporten etter trepoengeren.

Rosenborg ligger fremdeles på femteplass i Tippeligaen, men tok innpå Stabæk og viste samtidig at formen er bedre enn på lenge. Men fortsatt må Tørums disipler jobbe hardt - avstanden opp til tabelltoppen er på sju poeng.

Les også: Tre x Helstad
Les også: - Tar av meg hatten for Helstad
Les også: - Jeg er under kjempepress
Les også: Vraket millionspissen

Les også: - Flaks er undervurdert
Les også: Nordlie fikk svar, defensivt

Turbulent sommer
Brann er ny serieleder i Tippeligaen etter 3-0-seieren over Stabæk i Bergen. Thorstein Helstad scoret alle målene, og er uten tvil dagens mann hos rødtrøyene.

- Stabæk er spillemessig bedre enn oss, men det er vi som scorer tre mål. Vi vinner fortjent, sa Helstad til TV 2 Sport etter kampen.

Brann har hatt en turbulent sommer.

Det startet med at flere sentrale spillere dro på byen uten tillatelse. Senere kom det frem at forholdet mellom trener Mons Ivar Mjelde og kaptein Martin Andresen ikke er det beste. Faktisk er forholdet så dårlig at Andresen forlater klubben etter sesongslutt, ifølge iBergen.no.

Bengt Sæternes ble solgt til Odense, etter at han angivelig skal ha nektet å komme inn som innbytter. Helge Haugen er solgt til Tromsø. Robbie Winters og Ramiro Corrales ønsker seg vekk, Ardian Gashi kan være på vei til Fredrikstad og Eirik Huseklepp har sagt ja til å spille for Stabæk neste sesong.

Men søndagens kamp mot sommerferiens serieleder viste hvilket potensial som bor i laget.

- Vi viser på banen i dag at vi står sammen og at vi er bra når vi gjør det, mente Helstad.

Skien på bunn
I den andre enden av tabellen ligger Odd Grenland, som søndag tapte 0-1 hjemme mot Strømsgodset. Thomas Sørum ble matchvinner.

Stig Inge Bjørnebye ble utvist da hans Start-mannskap tapte for Aalesund hjemme i Kristiansand. Espen Børufsen ga Start ledelsen i første omgang, men Tor Hogne Aarøy snudde matchen med to mål i andre omgang.

Fredrikstad og Lillestrøm spilte 0-0 i en forholdsvis kjedelig forestilling. Lørdag vant Sandefjord 3-1 hjemme mot Lyn. Den trepoengeren førte hvalfangerlaget opp på 13. plass.

Vålerenga møter Tromsø i Oslo mandag.

Klikk her for å få oversikt over sommerens norske overganger.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken