Brann på desperat spillerjakt

Foto: Tor Richardsen

- Vi vet ikke om vi i dag er gode nok til å holde oss i Tippeligaen, sier Branns sportslig ansvarlige, Per Ove Ludvigsen til iBergen.no.

14.01.06 16:05

Situasjonen for Brann er prekær vel tre måneder før seriestart. Hele stjernegalleriet er fortsatt så skadet at det ikke kommer på tale å spille treningskamper. Av den grunn har Brann nå kansellert to av sine treningskamper de neste fire ukene. Både midtukekampen mot Malaga i Malaga og den mot Haugesund etter at de er kommet hjem igjen er strøket fra terminlisten.

- Det er for å ikke belaste for mye de spillerne vi nå må bruke mye.

- Vi trenger en til to spillere til før sesongen begyner, medgir sportslig ansvarlig Per Ove Ludvigsen overfor iBergen.no.

Utlending

Han vil ikke fortelle hvem den utenlandske forsvarsspilleren er som er på vei til Bergen, men som også sliter med helsen.

- Det vil være dumt å gå ut med navn hvis han ikke kommer, sier Ludvigsen.

- Har dere råd til å hente spillere?

- Vi har ingen problemer med å hente Bosman-spillere, for å si det slik.

- Betyr det at dere ikke ønsker ekstern finansieringshjelp for å få tak i spillere?

- Det har vi ikke diskutert.

Ingen friske spillere

Det er en kjent sak at Brann ikke var spesielt lykkelige med det faktum at halvparten av gevinsten ved salget av Paul Scharner gikk til de eksterne investorene. Brann sitter likevel tilbake med ti millioner til å handle for, men samtidig er den eneste friske spilleren laget har kjøpt de siste årene i Premier League der han debuterer på midtbanen for Wigan i morgen mot West Bromwich.

- Det viktigste nå er å få frisk de spillerne vi sliter med. De er alle i rute pluss, hevder Ludvigsen som medgir at ingen av dem - verken Martin Andresen, Bengt Sæternes, Cato Guntveiot eller Trond Fredrik Ludvigsen er i stand til å spille fotballkamp i dag.

Med tanke på seriestart er Ludvigsen mer optimistisk:

- Vi satser på at alle skal være klare. Skjer det ikke noe uforutsett skulle det gå greit.

- Er dere slik dere fremstår i dag, gode nok for å holde dere i Tippeligaen?

- Det vet vi jo ikke. Det er ikke nå vi spiller kamper. Det vil bare tiden vise, sier Per Ove Ludvigsen.

– Klok av skade

Fjorårets kaptein, Cato Guntveit, er en av dem som har slitt med skade. Han var ikke informert om at Brann har avlyst to av treningskampene. Han mener det kan være lurt å vente med å spille kamper.

– Det virker fornuftig å avlyse kamper som kan gjøre vondt verre for spillerne. Mange av oss er på vei tilbake. Klok av skade tar jeg det litt med ro på treningene til jeg får naturgress under knottene, sier Guntveit.

Mange skader og avlyste treningskamper, til tross for dette mener Guntveit at spillerstallen er bred nok.

– Vi har ikke for tynn stall. Vi har en knallgod førsteellever. I tillegg har vi mange som kan komme inn og gjøre en god jobb dersom det blir nødvendig.

Brann reiser til Malaga på mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.