*Nettavisen* Sport.

Brann på godt og ondt

Ikke en gang en heldig straffe. Ikke en utvisning på det mest spennende. Ikke superspill av Håkon Opdal. Ingen av delene kunne sikre Brann en seier.

11.04.06 06:51

Brann så hjelpeløse ut, til de plutselig så briljante ut. Stikk i mot spill og sjanser fikk Brann drømmemålet ved Charlie Miller, men hva hjelper det når Fredrikstad får score rett fra avspark.

Serien i gang
Brann er i gang. Normalt er det ikke verst med et poeng borte, men lettere enn dette blir det ikke. Ikke mye lettere. Det er de dårlige nyhetene. De gode er at Brannn reiste seg etter den begredelige første halvtimen der de ble overkjørt og kun holdt inne i kampen av en Håkon Opdal på ett eller annet stoff som må bli lovlig umiddelbart.

Og så brenner vi straffe. Martin Andresen. Det hjelper ikke hvor mye beina er verdt eller hvor skjøre de er. Straffen, som var dårlig, ble reddet av Fredrikstads sisteskanse, men når det er sagt var det ikke mer en rett og rimelig. Den straffen lagde Charlie Miller selv.

Den første omgangen her på Fredrikstad etterlater oss nummen langt inn i skjelettet. Skal det bli slik. Brann på sitt verste og sitt beste i samme kamp, med sekunders mellomrom. Fra å bli overløpt og rundspilt i nær en halv time, der Håkon Opdal står frem som frelseren, scorer de et kjempemål etter et nydelig angrep som skaffet corneren målet kom fra.

En halv time skulle det gå før Brann kom med i denne kampen. Men da kom de med.

Goalen som ga laget ledelsen var av det glamorøse slaget. Corneren havnet hos Erlend Hanstveit, som la den til Charlie Miller med ryggen mot mål på fem meter. Det liggende syklesparket gikk rett inn. Men så skjer det altså. Total mangel på skjerping, og plutselig står John Anders Bjørkøy foran målet og klistrer den fullstendig utagbart for Håkon Opdal.

Håkon Opdal som så langt opplever uvant bifall i Brann-målet..

Han har vært utskjelt. Han har vært tvilt på om han noen gang kan bli keeper. Kun Erik Thorstvedt har sagt han er god. I det første kvarteret fremsto Håkon Opdal som årets funn i Tippeligaen. Han hadde tre klasseredninger, to i den ypperste klasse.

Håkon Opdal fremstår som tryggheten selv bak et forsvar som ikke finner ut av noe. Innleggene kommer fra begge kantene og de kommer dypt fra.

Kvisvik rettvendt er på langt nær det eneste problemet Brann har. Innsatsvillige krigere i rødt og hvitt over hele banen er mer problemet.

Roer seg
Det bedret seg etter at halvtimen var passert. Erik Huseklepp som ser friskere og friskere ut snappet en ball og trakk opp. Ballen endte hos Bengt Sæternes som la den tvers - Petter Moen bommet Charlie Miller skjøt i keeper og i stangen og ut. Corneren ga Branns scoring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag