STRØMSGODSET - BRANN 3-1:

MARIENLYST STADION (Nettavisen): En svært krevende uke for Sportsklubben Brann fortsatte lørdag med 1-3-tap mot Strømsgodset i Drammen.

Tapet kom dagen etter at det ble klart at nachspiel-skandalen kostet Kristoffer Barmen jobben som Brann-spiller.

Etter lørdagens eliteseriekamp på Marienlyst fikk spillerne en rekke spørsmål om klubbens avgjørelse og det er tydelig at det har gått hardt inn på flere av dem.

- Det er trist for alle parter, sier Brann-profil Sivert Heltne Nilsen til Nettavisen.

Han vil ikke svare på om han er enig i Branns avgjørelse.

- Det jeg tenker er at vi mister en av våre beste spillere og Barmen er en god venn av meg, forteller Heltne Nilsen.

Ville beholde Barmen

Lagkamerat Mathias Rasmussen er imidlertid tydeligere i sitt svar på om han synes klubben burde beholdt Barmen.

- Etter min mening, ja. Men klubben har tatt en beslutning, det må vi bare respektere, sier Rasmussen til Nettavisen.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg synes Barmen er en fantastisk person og spiller. Det er synd at han ikke er her lenger. Jeg skulle gjerne hatt ham her. Jeg fikk vondt i magen da jeg så overskriftene og synes det er synd at han ikke er her, forklarer sørlendingen.

Rasmussen var én av de tolv spillerne på nachspielet, men forteller at han og lagkompisen Ole Martin Kolskogen forlot Stadion etter 20-30 minutter.

- Det var ikke planen at dette skulle bli et nachspiel på Stadion og at det skulle komme jenter. Men som Barmen uttalte da det ble kjent, det var en kollektiv miss og vi var alle med på det, sier Rasmussen.

I fredagens pressemelding fra SK Brann der klubben informerer om oppsigelsen skriver de at Barmen hadde en sentral rolle i gjennomføringen av nachspielet.

Rasmussen husker imidlertid ikke at noen tok et spesielt initiativ om å dra til Stadion den aktuelle kvelden.

- Jeg husker ikke hvem konkret som foreslo at vi skulle på Stadion. Det var noe alle var med på og alles beslutning, forteller Brann-spilleren.

Nå er han lei seg for at Barmen ikke lenger er hans lagkamerat.

- Han gjorde mye for meg da jeg kom til klubben. Han er en fin person å snakke med og det er mye fotball i ham. Det er en spiller vi hadde hatt behov for, forteller Rasmussen.

Brann-kapteinen: - Trist

Også Branns eneste målscorer mot Strømsgodset, Aune Heggebø, føler med Barmen etter fredagens avgjørelse.

- Jeg vil bare si at Barmen er en veldig god lagkamerat. Den er tøff den situasjonen han er i nå. Fredagen var en veldig spesiell dag og jeg vet ikke om jeg kan si noe mer om prosessen enn at Barmen er en god lagkamerat, sier Heggebø til Nettavisen.

Brann-kaptein Daniel Pedersen er i likhet med sine Brann-kolleger preget av sparkingen.

- Det er selvfølgelig trist, sier Pedersen til Nettavisen.

- Hadde du ønsket at han skulle være med videre?

- Jeg hadde selvfølgelig ønsket at alle som er her skulle være med videre, det er våre lagkamerater.

- Har klubben gjort feil ved å sparke Barmen?

- Det har jeg ingen kommentar til, forteller Brann-kapteinen.

Horneland stiller seg bak klubbens avgjørelse

Brann-trener Eirik Horneland legger ikke skjul på at det har vært ti svært vanskelige dager for alle i klubben og synes det er synd å miste folk i laget.

- Måten det har skjedd på er også synd, men vi må ha tillit til at det er blitt tatt en korrekt avgjørelse, sier Horneland til Nettavisen.

Brann-treneren er også rask med å påpeke at det også er viktig å støtte de spillerne som ikke er med de lenger.

Horneland forklarer til Nettavisen at han ikke var med å ta avgjørelsen om å sparke Barmen.

- Jeg ble tatt av den saken lørdag forrige uke. Da hadde jeg jobbet mye med å finne ut av ting og tang. De ønsket etter hvert å flytte det over til administrasjonen og styret, så det er de som har jobbet med den saken.

- Er du enig i avgjørelsen?

- Det skjønner du at jeg er nødt til å være for det er min arbeidsgiver og jeg må selvfølgelig stille meg hundre prosent bak arbeidsgiveren og være lojal til det. Så må jeg få lov til å sette meg mer inn i saken og hvorfor det har endt sånn. Det har jeg ikke full oversikt over.

- Hvordan opplever du at spillergruppen mottar nyheten?

- Jeg tror alle skjønner at det er tøft å miste tre spillere på ti dager. Det er knalltøft, men vi må gjennom det, sier Horneland.

Barmen fikk sparken

Det var fredag ettermiddag at nyheten slapp om at Kristoffer Barmen hadde fått sparken av Sportsklubben Brann som følge av sin involvering i nachspielet på Brann Stadion.

Det var Barmens advokat, Eirik Monsen, som først meldte om oppsigelsen i en pressemelding, før Brann noe senere samme dag bekreftet nyheten.

Klubben kunne også formidle at keeper Mikkel Andersen hadde terminert sin kontrakt med klubben, mens de ni øvrige spillerne som tok del i nachspielet på Stadion hadde mottatt en skriftlig advarsel fra klubben.

Går fortsatt ikke ut med hvem som deltok

Hvem alle av de ni spillerne er har klubben og spillergruppen hatt til gode å avsløre. Det til tross for at spillere som ikke har vært på festen har blitt hengt ut som festdeltakere i sosiale medier.

Til Nettavisen uttalte Branns Ruben Kristiansen forrige uke at det opplevdes som en unødvendig påkjenning.

Denne uken har det imidlertid blitt antydet at spillerne skulle komme med en felles uttalelse om skandalefesten. Brann-trener Horneland har også oppfordret spillerne om å gå ut med hvem som deltok på festen.

Etter lørdagens oppgjør i Drammen var imidlertid spillerne fortsatt ikke klare for å røpe hvem som deltok og som nå har fått skriftlig advarsel av klubben.

Brann-veteran Håkon Opdal forteller til Nettavisen at de vil fortsette diskusjonen internt.

- Vi har lagt vekk det nå i dagene før kamp. Nå skal vi få kampen litt på avstand og så fortsetter vi jobben med å legge saken bak oss og rydde opp i den. Det er et arbeid som er viktig for både oss spillere og klubben. Det skal vi gjøre skikkelig.

- Virker det å være en enighet om at dere skal gå ut med den listen over spillere?

- Den diskusjonen pågår internt og den skal vi ta, og vi skal gjøre en grundig jobb, sier Opdal til Nettavisen.