Brann jobbet tirsdag iherdig med å få til en låneavtale med Per Kristian Bråtveit. Keeperen som ble lånt ut til nederlandske FC Groningen fra svenske Djurgården 1. januar, var sterkt ønsket i Bergen og ifølge Nettavisens opplysninger var Brann nær en avtale med Bråtveit før overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag.

En overgang var avhengig av at Bråtveits nåværende klubb Groningen ville gå med på å avbryte hans nåværende avtale, men tirsdag ettermiddag bekrefter agent Tore Pedersen at det ikke lot seg gjøre.

– Det blir ikke noen låneavtale nå. Groningen trenger han ut sesongen, sier Pedersen til Nettavisen.

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen sier til Nettavisen at han ikke har noen kommentar til klubbens jakt på Bråtveit, men legger ikke skjul på at det jobbes i klubben med å hente forsterkninger før overgangvinduet stenger ved midtnatt onsdag kveld.

- Så lenge vinduet er åpent så jobber vi med å styrke oss.

- Kan det være aktuelt å forsterke flere posisjoner?

- Ja, det kan det være hvis det dukker opp noen som passer, men vi kan også ende opp med null spillere, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Jobbet med å avbryte låneavtale

Også regjerende seriemester Bodø/Glimt skal ha vært interessert i keeper Bråtveit, men de skal ikke lenger være med i jakten om spillerens signatur.

Ifølge Nettavisens opplysninger ble det jobbet med å avbryte nordmannens låneavtale med Groningen, som i utgangspunktet varer ut juni, slik at Bråtveit kunne vende tilbake til Norge.

Den nederlandske klubben har igjen to seriekamper og bestemte tirsdag at de ikke vil la Bråtveit forlate klubben før sesongen er over.

Les også: Tror Cavani-avtale kan får konsekvenser for Uniteds planer

Ingen spilletid i Nederland

Bråtveit har ikke fått spilletid under sitt opphold i Nederland og Groningen skal ha valgt å ikke benytte seg av kjøpsopsjonen de opprinnelig hadde på 25-åringen.

Bråtveit gikk fra Haugesund til Djurgården i desember 2018. I november 2020 fikk han debuten for Norges da han spilte «nødlandslagets» 1-1-kamp borte mot Østerrike. Bråtveit leverte en god kamp med flere imponerende redninger.

Les også: Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2021

38 år gamle Opdal som førstekeeper

Brann har per dags dato Håkon Opdal som klubbens førstekeeper. 38-åringen spilte serieåpningen borte mot Viking. Markus Olsen Pettersen som har utfordret veteranen om keeperplassen før sesongen pådro seg en hjernerystelse før en treningskamp før sesongstarten.

Les også: Her er Nettavisen tabelltips for OBOS-ligaen 2021

Også Eirik Holmen Johansen er i Brann-troppen, men han virker å være bakerst i køen med tanke på spilletid hos bergenserne. Etter det Nettavisen forstår skal det også være aktuelt å låne ut Holmen Johansen før overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag 12. mai.

Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Eirik Horneland håper nå å få på plass en ny keeper som skal kjempe om spilletid i Brann ut sesongen. Bråtveit har tidligere spilt under Horneland i Haugesund.