RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann purrer på Portsmouth

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Skylder 6,5 millioner for Erik Huseklepp.

Brann venter fortsatt på at Portsmouth skal betale det første avdraget på gjelden de overtok fra Bari da Erik Huseklepp gikk fra turbulent profftilværelse i Italia til om mulig enda mer turbulens England i august 2011, skriver Bergensavisen.

Totalgjelden er på 6,5 millioner kroner, og skal betales ned over fem like store avdrag i 2013 og 2014. Det første avdraget skulle vært på Branns konto allerede i januar, men på Stadion har man fortsatt ikke sett snurten til pengene.

- Bra for Brann
For rundt en måned siden ble skakkjørte Portsmouth overtatt av klubbens egne fans, gjennom supporterstiftelsen Pompey Supporters Trust (PST).

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, er glad for at eierskiftet endelig er et faktum.

– At fansen har tatt over har vært målet til klubbens administrasjon hele tiden. At nye eiere kom inn har også vært et krav fra Football League, så at supporterne klarte å overta er bra for Portsmouth og bra for Brann sin sak, sier Bruun-Hanssen til BA.

Sendte purring
Brann sendte i forrige uke purring til de nye eierne.

– Vi ville bare minne dem på saken og har bedt om en redegjørelse på hvordan de vil håndtere nedbetalingene, forklarer Bruun-Hanssen.

Portsmouth rykket denne sesongen ned for tredje gang på fire år, og må til høsten starte på fjerde nivå i det engelske ligasystemet. Branns daglige leder kjenner ellers ikke klubbforholdene i Portsmouth i detalj.

– Jeg vet ikke hvordan det nye Portsmouth Supporters Trust fungerer og hvilket grunnlag de har å opere på, men jeg vet at de er opptatt av å få klubben inn i en stabil situasjon og få klubben opp å gå.

– Nå avventer vi som sagt en tilbakemelding, og så er vi klar over at de sikkert har mange henvendelser. Vi forventer svar innen rimelig tid, så får vi heller kommentere mer når vi ser hva de tenker, uttaler Bruun-Hanssen.

Forsøkt på helgardering
Går Portsmouth konkurs, blir gjelden tilbakeført til Bari, så i teorien skal Brann være godt sikret. Bruun-Hanssen har likevel opplevd så mye i overgangssaken til Huseklepp at han ikke tør å erklære avtalen for vanntett.

– Ingenting er vel helt vanntett, men ja; faktum er at Portsmouth er med i Football Leauge. Om de ikke overlever som klubb, så sier avtalen at problemet er Bari sitt igjen, kommenterer Bruun-Hanssen.

På Stadion hadde man selvfølgelig sett at saken var ute av verden for lenge siden. Klubben har mer enn nok å bruke pengene på.

Ved årsskiftet hadde Sportsklubben selv 240 millioner kroner i gjeld, og presset om spillerkjøp er alltid tilstede i Bergen, både internt og eksternt.

– Når dette fortsatt er en sak, så må vi bare følge opp og sørge for at avtalen blir holdt. Det er det vi håper på og forholder oss til, sier Bruun-Hanssen.

Les mer fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere