Brann reddet av dommeren

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brann med sesongbeste på bortebane mot Hønefoss.

08.07.13 21:48

HØNEFOSS - BRANN 1-1:

Brann var noe heldige da de fikk med seg ett poeng borte mot Hønefoss mandag kveld.

Gjestene fra Bergen gikk tidlig opp i ledelsen da Erik Huseklepp satte ballen i mål etter åtte minutter. Men Mats André Kaland utlignet for hjemmelaget ni minutter senere.

Ti minutter før full tid scoret hjemmelaget sitt andre mål for kvelden, men dommer Tom Harald Hagen annullerte målet for angrep på keeper. Reprisen viste derimot at Brann var heldige som ikke gikk på enda et bortetap. For flere mål ble det ikke i Hønefoss og kampen endte derfor 1-1.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud måtte se kampen fra tribunen på grunn av karantene, men treneren fikk godt med seg det som skjedde på AKA Arena mandag kveld.

- Jeg føler at vi mister to poeng i kveld fordi vi fører kampen og produserer ganske store sjanser. Så er det også noen situasjoner som jeg lurer på om ikke burde ha vært scoring, sier Smerud til TV 2.

Målscorer Kaland var heller ikke fornøyd med dommeravgjørelsen, men synes det var gøy å score mot Brann.

- Det er alltid artig å score, men det at det er mot Brann gjør at det kanskje er enda gøyere, sier Kaland til TV 2.

Tapt samtlige bortekamper
Før mandagens oppgjør mot Hønefoss på AKA Arena hadde Brann tapt samtlige bortekamper i Tippeligaen denne sesongen. Seiere i samtlige av sesongens hjemmekamper gjør derimot at Brann fortsatt er med og kjemper om en plassering i toppen av tabellen.

Hønefoss har derimot slitt i årets sesong, og det var derfor ventet at Brann hadde gode sjanser til å stikke av med sesongens første borteseier.

Og det så lovende ut for bergenserne i Hønefoss. Det tok nemlig bare åtte minutter før gjestene tok ledelsen.

Stortalentet Bård Finne snappet opp en dårlig klarering av Arnór Adalsteinsson, før han prøvde å løfte ballen over Steve Clark. Amerikaneren fikk reddet forsøket, men måtte gi en farlig retur. På returen gjorde Erik Huseklepp ingen feil da han satte ballen enkelt i mål.

Bergenser utlignet
Men gleden skulle bli kortvarig for gjestene fra Bergen. Og ironisk nok, skulle det være en bergenser som ødela for Brann.

17 minutter var spilt da hjemmelaget fikk corner. Den klarte ikke Brann-keeper Piotr Leciejewski å avverge, og ballen endte til slutt opp hos bergenseren Mats André Kaland, som satte ballen i mål. Dermed sto det 1-1 på AKA Arena.

Hjemmelaget tok mer og mer over utover omgangen, og skapte flere gode muligheter. Aleksander Solli var blant annet svært nære da han forsøkte seg med et skuddforsøk etter 35 minutter. Ballen fikk en god retning mot krysset, men Leciejewski fikk en hånd på ballen.

Etter 44 minutter holdt Bård Finne på å sette ballen i mål, da han kom alene med keeper, men unggutten satte ballen til side for mål. Scoring hadde det uansett ikke blitt, ettersom dommeren mente Finne var for tøff i duellen med Solli sekunder før. Reprisen viste derimot at dommeren var noe streng mot Brann-spilleren.

Minuttet senere var Brann nære med å gå opp i ledelsen på nytt da Huseklepp forsøkte å skru ballen rundt Clark fra kanten av 16-meteren. Heldigvis for hjemmelaget var amerikaneren med på notene.

Da dommer Hagen blåste av etter 45 minutter, sto det fortsatt 1-1.

Nye dommerfeil
Etter hvilen slet lagene noe mer med å skape sjanser, men Hønefoss gikk trolig glipp av en stor mulighet da dommeren valgte å blåse frispark til Brann etter at Leciejewski kolliderte med lagkamerat Stéphane Badji etter 56 minutter.

Hønefoss styrte mye av spillet etter pause, men Brann var småfarlige på overganger. Etter 60 minutter fikk blant andre Erik Huseklepp muligheten på overgang, men en upresis pasning til Fredrik Nordkvelle gjorde at gjestene ikke klarte å ta vare på muligheten.

Ti minutter før full tid så det derimot ut til at Hønefoss skulle ta med seg alle poengene, da Mikkel Vendelbo headet ballen i mål etter et hjørnespark.

Men dommer Hagen valgte å ikke godkjenne målet på grunn av angrep på keeper. Reprisen viste at dommeren så ut til å ta feil nok en gang.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Hønefoss fortsatte å presse på mot slutten av kampen, men klarte aldri å sette ballen i mål.

Dermed ble det 1-1 på AKA Arena og Brann tar dermed sesongens første poeng på bortebane.

Brann ligger nå på fjerdeplass i Tippeligaen med 25 poeng, mens Hønefoss er nede på en 13. plass med 16 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag