Brann rotet bort seieren i Europa League-kvalikken

UVENTET MÅLSCORER: Taijo Teniste omfavnes etter sin suser av en scoring mot Shamrock Rovers.

UVENTET MÅLSCORER: Taijo Teniste omfavnes etter sin suser av en scoring mot Shamrock Rovers. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann raknet i siste minutt mot Shamrock Rovers.

11.07.19 21:19

Brann tok imot irske Shamrock Rovers til Europa League-kvalifisering i Bergen torsdag kveld.

Gjestene gikk friskt ut fra start og var nære på å komme alene med keeper Håkon Opdal allerede etter seks minutter, men assistentdommeren løftet flagget. Deretter våknet Brann virkelig til liv.

Etter 12 minutters spill vartet finske Taijo Teniste opp med et fantastisk skudd og sendte Brann opp i ledelsen. Fra 25 meters hold klinket backen ballen i mål på halv volley etter en corner, skuddet var attpåtil med venstrefoten fra høyrebacken.

- Det er en glimrende avslutning og 1-0 til Brann. Et sprudlende Brann det første kvarteret. En kanon med venstrebeinet, av alle ting, sa kommentator Espen Ween etter scoringen.

På Brann-benken reagerte flere nærmest i vantro glede over den fantastiske 1-0-scoringen.

- Lars Arne Nilsen kan knapt tro det han ser, utbrøt kommentator idet Brann-treneren tok seg til hodet i gledesrusen etter å ha sett sin back sende avgårde suseren i nettet.

To kjappe

Målscoreren måtte ta telling etter halvspilt første omgang da han skallet hodet inn i en motspiller og blodet fosset fra finnens hode. Backen kom seg etterhvert på beina og returnerte med en stor hvit bandasje.

Irene utliknet etter 34 minutter da et innlegg traff Brann-spiller Amer Ordagic, før den stusset videre inn i det lengste hjørnet bak en utspilt Opdal. Bosnieren var under hardt press fra Roberto Lopes.

Brann svarte umiddelbart og gikk rett i angrep og skaffet seg et straffespark kun minuttet senere. Veton Berisha gikk i bakken og den albanske dommeren var ikke i tvil. Berisha tok selv ansvar fra krittmerket og spissen var sikker som banken da han satte ballen ned i det venstre hjørnet bak keeper.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIKKER FRA MERKET: Veton Berisha sendte Brann opp i 2-1 med sin straffescoring. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Etter 2-1 scoringen skjedde det mye. Opdal var ute på en skikkelig skovtur etter 38 minutter, men ble reddet av Ruben Kristiansen som hindret at Shamrock kunne sette ballen inn i det åpne målet

Brann-fansen svarte med å hylle Tromsøværing Kristiansen med en spontan joik fra tribunene.

Tøff åpning

Shamrock-spiller Ronan Finn gikk tøft ut etter pausen og kom inn med strake knotter mot Fredrik Haugen. Irenes kaptein kunne fort fått det røde kortet i situasjonen, men dommeren nøyde seg med det gule til Finns lettelse.

Like etter fikk Berisha en gratissjanse alene med keeper, men lobben fra Brann-spissen var ikke god nok og keeper-Mannus stoppet avslutningen.

Gilbert Komsoon vartet opp med lekre detaljer etter 54 minutter. Kantspilleren dro seg inn i feltet og dro en frekk tunnel, før han sendte i vei en avslutning på mål. Skuddet ble for løst og gikk rett på keeper.

Målscorer Teniste skapte nesten en sjanse til Shamrock når han rotet vekk ballen på egen halvdel. Kun en kjempetakling i siste øyeblikk av Bismarck Acosta hindret Finn i å sette ballen i mål alene med Opdal.

Tungt resultat

Etter 63 minutter fikk bortelaget store rom å kontre i, men dagens hovedperson var utvilsom Teniste. Backen løp opp en ire fra midtbanen og satt inn en glitrende takling før avslutningen alene med Opdal. Rett og slett strålende backspill av finnen.

- Det er varsellamper som blinker, utbrøt kommentaor Ween.

Og lampene fortsatte å blinke kun minuttet senere. Et innlegg fra venstre fant en helt umarkert Aaron Greene på fem meters hold, men kun en strålende redning av Opdal hindret 2-2-scoringen.

Etter Tenistes drømmetreff i den første omgangen ropte Brann-fansen på skudd fra backen resten av kampen. Finnen var ikke ikke vanskelig å be og forsøkte seg også utover i den andre omgangen, men da uten hell.

Shamrock Rovers sjokkerte på overtid og headet inn 2-2 til vill jubel fra gjestene. Roberto Lopes raget høyest etter en corner og fikk ballen i nettet.

Dermed fikk ikke Brann seieren de så gjerne ville ha i hjemmekampen. Resultatet krever dermed et godt resultat av Brann i bortemøtet i Dublin, der de er avhengige av å score mål for å ha mulighet til å avansere til neste runde.

- De er nødt til å score mål, utbrøt kommentator Ween idet sluttsignalet lød i Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.