*Nettavisen* Sport.

Brann-sjefer forsøkt bestukket

Foto: Marit Hommedal/ Scanpix

Har mottatt mistenkelige tilbud fra flere agenter.

09.12.09 10:46

- Jeg ble tilbudt fire millioner kroner til meg selv om jeg solgte Helstad til den italienske klubben. Det var utenlandske agenter som satte opp det konkrete forslaget, sier Arne Møller til Bergens Tidende.

Møller var Branns sportssjef fra november 1999 til februar 2002. Han overtok en Brann-klubb i dyp pengekrise og som hadde budsjettert med betydelig beløp i spillersalg.

Møller sier at det var stor interesse rundt flere av toppspillerne og at det dermed dukket opp mye rare tilbud.

Fire millioner i lommen
Flere ganger skal det ha kommet tilbud av den tvilsomme sorten. Tilbud som kunne gi penger rett i lommen til Møller. For eksempel kom det et tilbud fra en italiensk klubb i 2001 som ville kjøpe Helstad, og betale Møller for å få spikret avtalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Av salgssummen på 72 millioner, skulle brann få 48 millioner. De resterende 24 millionene skulle gå til bestikkelser. Møller, agenten og treneren i den italienske klubben skulle få fire millioner kroner hver, mens de resterende tolv skulle fordeles på personene rundt agenten som satte opp avtalen.

24 millioner ren korrupsjon
- Den kjøpende klubben var fornøyd med en avtale på 72 millioner, og fra Brann-hold var vi godt fornøyd med en salgssum på 48 mill. De resterende 24 millionene var ren korrupsjon. Dette var helt ulovlig, og jeg kunne selvfølgelig ikke ta imot, sier Møller.

Av hensynet til Brann-økonomien kjørte likevel ledelsen på for avtalen, men da skulle de fire millionene som egentlig skulle til Møller, gå til Brann isteden, slik at Brann fikk 52 millioner. Avtalen strandet uansett siden italienerne gikk for en annen spiller.

Branns juvel, Erik Huseklepp, har også vært gjenstand for flere suspekte tilbud, men da fra engelsk fotball, ifølge nåværende Brann-direktør Roald Bruun Hansen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.