*Nettavisen* Sport.

Brann slår svekket Odd

Brann møter et Odd Grenland-lag som er sterkt svekket. Les TV 2 Nettavisens forhåndsvurderinger og tips her.

Bodø/Glimt - Tromsø
Aspmyra, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 3-1

Stig Johansen fikk seg en smell mot Bryne, men var utestengt og fikk hvile i cupen mot Aalesund. Han er likevel tvilsom til "Slaget om Nord-Norge". Mye tyder derfor på at Glimt stiller med samme lag som mot Aalesund. - Det blir nok ingen store endringer nei, sier trener Øystein Gåre til TV 2 Nettavisen.

Ole Martin Årst fikk seg en kraftig trøkk mot Raufoss i cupen og er veldig usikker til denne kampen. Usikker er også Steinar Nilsen og Tromsø kan få trøbbel i midtforsvaret i og med Mika Koppinen er ute på grunn av karantene. -Vi har ikke gjort opp noen mening om hvem vi bruker da, sier Terje Skarsfjord. Svein Morten Johansen og Ole Andreas Nilsen er helt sikkert ute.

Vi tror Bodø/Glimt fortsetter å ri på medgangsbølgen sin og gir Terje Skarsfjord sitt første tap som Tromsø-trener denne sesongen.

Lyn - Stabæk
Ullevaal stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 2-0

Mye turbulens i Lyn denne uken, med Teitur Thordarsons avgang og Tommy Berntsens inntreden som spillende trener. Fikk en strålende debut med 6-0-seier over Runavik i UEFA-cupen. Vraket den islandske veteranen i den kampen og slapp unggutten Eldar Hadzimehmedovic til på topp. 18-åringen takket for tilliten med å score samtlige seks mål og får sikkert muligheten igjen mot Stabæk.

Stabæk har fortsatt Tryggvi Gudmundsson på skadelisten, ellers råder trener Gaute Larsen over et skadefritt mannskap. Bærumsklubben jobber med å hente inn forsterkninger offensivt frem mot søndag, men Larsen tviler på at det skjer noe. - Jeg forholder meg til dem jeg har og kommer det noen så får vi ta det som en bonus, sier han til TV 2 Nettavisen.

Etter mye bråk virker det som om roen har senket seg litt i Lyn. Et trenerskifte slår ofte positivt ut i begynnelsen og vi tror Lyn drar dette i land.

Molde - Bryne
Molde stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 4-0

Molde tok seg greit videre i UEFA-cupen mot færøyiske Klaksvik og trenger en seier for å få avstand til lagene under nedrykkstreken. Virker å ha en stigende formkurve. Har bare islandske Bjarni Thorsteinsson ute med skade.

Bryne har fortsatt til gode å ta poeng på fremmed gress denne sesongen og har en lang skadeliste. Kai Ove Stokkeland, Trond Bjørnsen, Roger Nilsen og Knut Sirevåg er alle uaktuelle mot Molde, resten er spilleklare. - Men det er jo ikke mange, sier trener Reine Almqvist til TV 2 Nettavisen.

Molde har en formkurve som peker oppover, mens Brynes peker motsatt vei. Vi tror Bryne nok engang må reise hjem til Jæren uten poeng.

Odd Grenland - Brann
Odd stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 1-3

Trener Arne Sandstø må gjøre tre endringer på laget. Alexander Aas og Morten Fevang er utestengt og midtstopper Ronny Deila sliter med en strekk i låret. Det betyr at to av den faste bakre fireren er ute for skienslaget og det til vanlig pottetette forsvaret kan få trøbbel.

Brann flyter på en enorm medgangsbølge for tiden og lite tyder på at trener Mons Ivar Mjelde gjør så veldig store endringer på laget som banket Sogndal 6-1. Martin Knudsen fikk seg noen smeller og er tvilsom, men håper å være klar til søndagens kamp.

Brann er i kalasform og strutter av selvtillit. Vi tror de legger et reservepreget Odd-forsvar under press og tar tre nye poeng.

Viking - Aalesund
Stavanger stadion, søndag klokken 18.00
Vårt tips: 3-0

Erik Fuglestad og Jørgen Tengesdal er fortsatt uaktuelle for Viking. I tillegg har Bjørn Berland problemer med akillesen og står over. Trener Kjell Inge Olsen tror det blir seier mot bunnlaget Aalesund. - Det regner vi med, sier han til TV 2 Nettavisen.

Aalesund mangler tre midtbanemenn i møtet med Viking. Joakim Austnes og Rune Johansen er skadet, mens Erlend Holm er utestengt. Sunnmøringene vil ikke hente inn noen nye spillere for å redde plassen i Tippeligaen. - Vi er lugn, sier Ivar Morten Normark.

Viking skal være et klart bedre lag enn Aalesund og vi regner med de sender gjestene hjem uten poeng.

Sogndal - Rosenborg
Fosshaugane, søndag klokken 20.15
Vårt tips: 1-3

Sogndal har fortsatt Tommy Øren, Christian Kalvenes, Rune Buer Johansen og Ousman Nyan ute med skader og trener Jan Halvor Halvorsen har få mann å velge mellom på midten. Vil reise seg etter 1-6 mot Brann og satser alt på å få heng på Bodø/Glimt i sølvkampen.

Rosenborg må klare seg uten Dagfinn Enerly og vil sjekke Espen Johnsen og Vidar Riseth før toppkampen i Sogndal. - Vi tror i hvert fall Riseth blir klar, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Sogndal møter et revansjesugent Rosenborg og vi tror trønderne lar Champions League-exiten gå utover Sogndal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.