Brann snytt for straffe da Viking tok sesongens tredje seier

TAP: Veton Berisha måtte gå tomhendt hjem fra hans tidligere hjemmebane da Brann tapte 1-2 mot Viking lørdag.

TAP: Veton Berisha måtte gå tomhendt hjem fra hans tidligere hjemmebane da Brann tapte 1-2 mot Viking lørdag. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Brann kunne fått både én, to og tre straffer, men gikk på sesongens andre tap etter 1-2 borte mot Viking.

13.04.19 23:03

VIKING - BRANN 2-1:

Dommer Hobber Nilsen kom først i begivenhetenes sentrum etter 27 minutter da Daouda Bamba ble spilt alene igjennom. Ivorianeren fikk spilt ballen forbi Vikings keeper Iven Austbø før han ble feid ned av veteranen, men Hobber Nilsen vinket spillet videre til store protester fra Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Reprisene viste at Bamba burde fått straffe, noe også TV 2-ekspert Jesper Mathisen ga uttrykk for på Twitter.

- Ola Hobber Nilsen har hatt en fryktelig kamp i Stavanger. Brann snytt for klink straffe, skriver han.

Straffen ville kommet godt med for et Brann-lag som mistet initiativet utover i kampen, og som til slutt måtte notere sesongens andre tap etter scoringer fra Kristian Thorstvedt og Ylldren Ibrahimaj.

Fredrik Haugen reduserte for Brann, men det holdt ikke til poeng lørdag i det som utviklet seg til å bli et hett og dramatisk oppgjør.

- En helt syk kamp. Vi kjemper helt til slutt, og synes vi tar med oss tre fortjente poeng, sier målscorer Kristian Thorstvedt til TV Norge.

Veton Berisha var på sin side klar i sin tale etter kampen. Han mener Brann burde hatt flere straffespark i løpet av kampen.

Han ble selv felt ved to anledninger etter hvilen uten at det endte med straffespark i favør laget fra Bergen.

- De har hjelp av veldig mange på denne banen her i dag. Det er helt utrolig, sier han før han fortsetter.

- I Norge har du ikke lov til å si så mye om dommerne, men vi har jo tre straffesituasjoner som vi klart skulle hatt, forteller han og lister opp to situasjoner der han selv ble felt i tillegg til Austbøs felling av Bamba.

Også Brann-trener Lars Arne Nilen var helt klar på at hans lag burde blitt tildelt straffespark av Hobber Nilsen.

- Det føles tungt. Vi skaper masse sjanser, scorer ett mål, men burde hatt mange flere, sier han og ber dommerne komme seg på treningsfeltet for å trene etter en ny kamp med omdiskutable avgjørelser.

- Vi har mye bedre dommere på trening. De må komme seg opp i situasjonene. Jeg synes ikke det er godt nok, er hans klare melding.

SITUASJON: Her går Daouda Bamba over ende i duell med Iven Austbø. Foto: Skjermdump/Eurosport

Stor Tripic-mulighet

Viking fikk en stor mulighet umiddelbart etter avspark da Zlatko Tripic fikk ballen ute til venstre. Kapteinen kom alene med Håkon Opdal, som fikk mulighet i Brann-målet, ute til venstre, men avslutningen ble reddet av den rutinerte burvokteren.

Brann spilte seg mer og mer inn i kampen, og etter sju minutter vant tidligere Viking-spiller Veton Berisha en duell inne i feltet.

25-åringen, som var koblet til Viking før han valgte å signere for Brann, headet ballen inn igjen i feltet, og Viking-forsvarer Tord Salte var nær ved å klarere ballen i eget nett.

Både Petter Strand og Berisha hadde hver sin mulighet utover i den første omgangen, og like før pause ropte Brann-fansen igjen på straffespark da Berisha fikk en dytt i ryggen inne i feltet, men igjen valgte Hobber Nilsen å la situasjonen passere.

SCORET: Kristian Thorstvedt scoret igjen i Viking-seieren. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Ny Thorstvedt-scoring

Viking hevet seg i den andre omgangen, og etter ha sluppet unna etter en kjempesjanse for Kristoffer Barmen etter 51 minutter, viste Kristian Thorstvedt seg fram igjen.

Unggutten, som er inne i sin første sesong i Eliteserien, fikk ballen av Zlatko Tripic og trillet ballen elegant i mål til 1-0.

Scoringen er 20-åringens tredje på like mange kamper denne sesongen, og etter 76 minutter fikk han se sitt Viking igjen slippe med skrekken etter flere store Brann-sjanser.

Tre minutter senere dukket imidlertid Ylldren Ibrahimaj opp. Han snappet opp en feilpasning fra Ruben Kristiansen, før han kom alene med Opdal og plasserte ballen mellom beina på Brann-keeperen.

Lars Arne Nilsens Brann-lag kastet alt fram i jakten på en redusering i sluttminuttene og Austbø var igjen involvert i en situasjon da han bokset både ballen og Berisha uten å bli straffet.

Etter 85 minutter kom imidlertid utligningen da Azar Karadas viste sin luftstyrke. Veteranen vant en duell i feltet, og headet ned til Fredrik Haugen som smalt inn 1-2.

Brann presset på for en utligning, og på overtid fikk Vikings Usman Sale marsjordre etter sitt andre gule kort. Viking-laget maktet imidlertid å holde unna, og Bjarne Berntsens lag topper nå Eliteserien etter opprykket forrige sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.