RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-spiller benkes i form

I fjor var han vinterhiten, denne sesongen skal formtoppen komme når det virkelig gjelder.

ODENSE (iBergen.no): Lynvingen Erik Huseklepp spilte så å si alt av treningskamper for Brann i forkant av sesongen 2006. Det endte som kjent med formsvikt da alvoret tok til. Denne vinteren er det blitt færre spilleminutter og mer tresmak der ryggen skifter navn, utenom den ordinære sesongen. Dette skal forhåpentligvis føre til at formtoppen kommer når poengene deles ut i Tippeligaen.

Planlagt
- Jeg føler meg bra, men jeg merker ikke like mye til den formtoppen jeg hadde gjennom vinteren i fjor. At det blir færre spilleminutter er noe vi har planlagt lenge. Jeg håper å være i skikkelig form til serien starter, sier Erik Huseklepp til iBergen.no.

Som et ekko av seg selv fra tidligere forteller han om hvor viktig det er ikke å være utladet når alvoret starter.

- Jeg merker at jeg tåler treningene i større grad enn i fjor. Jeg er fornøyd med opplegget slik det er nå. Det er viktig ikke å tømme seg helt før sesongen begynner. Jeg får godt utbytte både av treningen og kamp selv om det blir mindre spilletid nå, påpeker en av de beste spillerne i denne utgaven av Royal League.

Laget i form
Trener Mons Ivar Mjelde tror opplegget med å gi Huseklepp færre spilleminutter er fornuftig, men understreker at det er laget som teller – ikke enkeltspillerne.

- Det er selvsagt bevisst at Huseklepp spiller så lenge som han gjør. Vi så hvordan det gikk i fjor og håper å gjøre endringer på det til denne sesongen. Men skal vi huske på at dette ikke er noe one-man-show. Vi ønsker at alle spillerne skal være i knallform til sesongen, sier Mjelde til iBergen.no.

Mjelde tror at Huseklepp vil variere i prestasjonene, uavhengig av form .

Fire kamper
- At han kommer til å variere i prestasjonene, er jeg nok så sikker på, selv om han er i god form. Det er prestasjonene til laget som helhet som er avgjørende for hvor godt enkelspillerne gjør det, sier Mjelde.

Han påpeker også at formasjon og kampbilde er med på å styre hvor godt en spiller presterer i løpet av en kamp.

Så langt har Huseklepp spilt fire hele kamper av Branns totalt 11 oppgjør i vinter - fem i Royal League, to ordinære treningskamper, samt fire i La Manga Cup. I én av dem startet han på benken, mot Lillestrøm på La Manga.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere