BRANN STADION (Nettavisen): Utgangspunktet for at Nettavisen ville snakke med Ruben Kristiansen etter lørdagens Brann-trening var klart. Han hadde deltatt på det mye omtalte ulovlige nachspielet på Brann Stadion natt til tirsdag.

Det er i strid med klubbens interne retningslinjer å være på Stadion uten tillatelse på nattestid og å drikke alkohol.

Men informasjonen var feil. Kristiansen deltok aldri på nachspielet. Han var ikke blant de tolv spillerne som festet på Stadion til langt ut på natten og morgentimene. Likevel florerer ryktene om hvem som var der og det fremmes påstander om hva som skal ha blitt gjort av hvem.

Les også: Brann-supportere markerer misnøye mot spillere i over 19 minutter i kampen mot Sandefjord

Hjem i 23-tiden

Det snakkes i spillergruppen, blant ansette på Stadion, sponsorer og ikke minst i sosiale medier.

- Det stemmer ikke at jeg var på nachspielet. Jeg deltok på middagen, men gikk hjem etter det. Jeg ble hentet av kjæresten min, dette var rundt klokken 23.00, sier han til Nettavisen timer før kveldens svært viktige kamp mot Sandefjord, på Stadion.

- Når man går rundt i byen møter vi på mange som har lyst å snakke om saken. Alle som har Brann-logoen er mistenkt. Det er en unødvendig påkjenning. Men dette gjelder det å legge til side. Det viktige nå er kveldens kamp. Vi ønsker å vinne kamper og må ha hodet på rett plass.

Les også: Brann-skandalen: - Jeg er sjokkert over det jeg har fått informasjon om

Fredag ble det kjent at politiet har startet etterforskning av det som muligens er et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på nachspielet. Det er bare én mistenkt i saken og én fornærmet kvinne. Ingen er pågrepet, men søndag ble den mistenkte avhørt av politiet. BT melder at han ikke erkjenner straffskyld.

Kristiansen synes det har vært vanskelig å konsentrere seg om oppgavene på banen. Brann var før søndagens kamper sist på tabellen med syv poeng etter 14 kamper og med fem poeng opp til kvalifiseringsplass. Det var seks poeng opp til trygg grunn.

- Uken har vært kaotisk og det har vært lite fokus på fotball. Det er veldig uheldig med tanke på den situasjonen vi er i nå. Samtidig er det viktig for meg å si at jeg ønsker at alt skal komme på bordet slik at alle får vite hva som er sant og ikke, sier 33-åringen og sikter særlig til straffesaken.

- Det er lite i denne situasjonen som er bra. Men hvis det er skjedd noe som er straffbart vil vi at det skal komme frem og at vi kan gå videre og bygge klubb. Vi kan ikke ha dette hengende over oss.

Les også: Ingen personer ble anmeldt - derfor etterforsker politiet mulig overgrep på Brann Stadion

- Uheldig at det blir spredt rykter

- Hva synes du om alle ryktene som går, inkludert at du selv deltok på nachspielet?

- Det er veldig uheldig at det blir spredt rykter. Men jeg håper at sannheten kommer frem og at vi kommer oss styrket ut av det som klubb. Folk får være påpasselig med hva de sprer av rykter som ikke stemmer, sier Kristiansen.

- Når det først skjer er jeg glad jeg er såpass gammel. Jeg tåler at det går rykter om meg.

Lørdag holdt Brann pressekonferanse. Dette var første gang daglig leder Vibeke Johannesen stilte til intervjuer etter at det ble kjent at det pågikk en politisak. Her understreket hun viktigheten av ikke å spre usanne rykter.

- Det er direkte skadelig for enkeltpersoner og for klubben at usanne rykter spres. Det er utrolig viktig at alle tar ansvar for ikke å spre usannheter. Det er både ubehagelig for dem det gjelder og uheldig for saken, sa hun i et intervju med Nettavisen etter fellesseansen.

Nekter å røpe navn

- Hvem er de tolv spillerne som har vært på nachspiel?

- Det kommer vi ikke til å gå ut med. Det er en linje klubben har valgt. Dessuten er det personalmessige forhold. Jeg ser heller ikke at å gå ut med navnene skal hjelpe så mye i denne situasjonen, sa Johannesen.

Etter lørdagens trening var noen av de mest hardbarkede supporterne i samtaler med trener Eirik Horneland utenfor Brann Stadion. De var klare på at klubben måtte gå ut med de tolv navnene.

Søndag markerer de sin misnøye med det som er skjedd. På kontoer i sosiale medier har de vært tydelig på hva de mener:

«Den siste ukens hendelser er fullstendig uakseptable og et svik mot alle som er glad i klubben. Det er vår plikt å si fra at vi ikke godtar dette», skriver de blant annet.

Det endrer ikke Branns policy at uskyldige spillere blir mistenkeliggjort og Brann-ledelsen har heller ikke vurdert å gå ut med navnene i samråd med spillerne.

- Det er dessverre en del av konsekvensen av handlingene som noen har gjort. Men vi kommer ikke til å gå ut med noen navn, sa Johannesen bestemt.

Selv om dette rammer Kristiansen og flere av hans lagkamerater støtter hans sjefens avgjørelse.

- Jeg stiller meg bak det klubben velger å gjøre. Vi må huske at de tolv det gjelder tok en uheldig avgjørelse om å dra på Stadion midt på natten. For oss er det viktig at det ikke dannes grupperinger innad i laget. Vi må prøve å stå sammen, konsentrere oss om det vi skal og gå videre.

Les også: Frykter Brann etter fyllefest

- Er det rettferdig at alle med Brann-logo skal mistenkes, slik du selv sier det?

- Nei, men det er konsekvensene av det som har skjedd. Jeg håper sannheten kommer frem og håper det ikke er skjedd noe straffbart.

- Klubben vet hvem som var der. Hvis det er en ukultur med festing på Stadion håper jeg ledelsen rydder opp i det. Mitt fokus nå er om det har skjedd noe straffbart eller ikke, og at vi skal vinne fotballkamper. Jeg kan ikke bli preget av rykter i min alder.

- Jeg må jobbe med fotballen, avslutter Kristiansen.