*Nettavisen* Sport.

Brann-spiller tester nytt kunstgress

Dagens dekke i Vestlandshallen begynner å bli slitt. - På tide med noe nytt, sier Martin Knudsen. Foto: Jan Inge Ebbesvik

Martin Knudsen drar i kveld til Sverige for å teste kunstgressdekket som skal legges i Vestlandshallen.

Sammen med styreformann i Stiftelsen Vestlandshallen, Knut Kristiansen, drar han til Stockholm i kveld. I morgen tidlig skal spilleren teste dekket.

- Dekket i Vestlandshallen er ganske slitt, så det er vel på tide med noe nytt. Så får vi se hva de har i Stockholm, sier Martin Knudsen til iBergen.no.

Ballens oppførsel teste
- Vi ønsker å få bekreftet fra Brann-spillere, som skal bruker Vestlandshallen en del, de tilbakemeldingene vi har fått fra leverandøren. Spilleren skal teste mykhet, hvordan den nye gummipaden kjennes ut. Forhåpentligvis skal den bidra til færre skader. Martin skal også teste hvordan ballen oppfører seg på det nye dekket – langs bakken og hvordan den spretter, forteller Kristiansen til iBergen.no.

Underlaget Knudsen skal teste er blant det aller siste på markedet. Det skal brukes både miljøvennlig kunstgress og granulat (små biter av gummi) på det nye kunstgressdekket i Vestlandshallen. Så langt er det bare levert til én bane i Norge.

Nyeste på markedet
- Det nye kunstgressdekket er blant det aller siste på markedet og har en pris på fire millioner kroner. Det blir utrolig bra og så langt er det bare på én bane i Norge et tilsvarende dekke er lagt – på Aspmyra (Bodø/Glimt sin hjemmebane). Rosenborg skal også legge tilsvarende dekke på én av treningsbanene sine, forteller Kristiansen.

Hvilke Brann-spillere som ble plukket ut var tilfeldig valgt, men Kristiansen mener det var svært viktig å få noen av spillerne på Stadion til å teste dekket ettersom det tross alt er de som har det største behovet.

- Viktig med Brann-spillere
- Det er viktig med et samarbeid med Brann for at de skal få det beste. Det er tross alt de som stort sett skal benytte det. Dekket skal være optimalt, både til trening og til kamp, og det var viktig å invitere med Brann-spillere til å bekrefte dette, sier Kristiansen.

Erik Huseklepp skulle opprinnelig være med på turen til Stockholm, men måtte kansellere på grunn av skoleaktiviteter. Det er ennå ikke klart om noen skal erstatte ham.

Det nye dekket skal ligge klart i Vestlandshallen til 1. oktober, opplyser Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.