Festen fant sted mandag kveld og natt til tirsdag, skriver Bergens Tidende. Hele tolv Brann-spillere var involvert, og daglig leder Vibeke Johannessen i klubben reagerer kraftig på det hun beskriver som «så mange dårlige valg som er tatt i løpet av én kveld».

Brann-ledelsen har avdekket at spillerne tok seg inn på Stadion uten tillatelse, at det ble drukket alkohol og at det var eksterne gjester utenfor Branns kohort til stede. Flere spillere var på stadion til langt på natt.

- Veldig alvorlig

– Det var ikke avklart med klubben. De har drukket alkohol, vært på stadion og fortsatt festen. Det er veldig alvorlig, og det har vi tatt med dem, sier Johannesen til BT.

Brann-spillerne ble testet for koronavirus onsdag morgen. Det er ikke helt avklart hvilke konsekvenser nachspielet vil få.

– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre, sier Johannessen.

Flere Brann-spillere var mandag samlet på et utested i Bergen sentrum. De skal ha drukket alkohol og fortsatte senere festen på Brann stadion, melder Bergens Tidende.

– Dette hadde de ikke tillatelse til, sier daglig leder Vibeke Johannesen, som er tydelig på at det ses på som et alvorlig tillitsbrudd.

– Ut av kontroll

Brann-spillerne ble testet for koronavirus onsdag morgen. Det er ikke helt avklart hvilke konsekvenser nachspielet vil få.

– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre, sier Johannessen.

Flere Brann-spillere var samlet i festlig lag etter mandagens 3-1-seier over Fyllingsdalen i en treningskamp. De drakk alkohol og fortsatte senere festen på Brann stadion.

Midtbanemannen Kristoffer Barmen beklager episoden og forklarer at spillerne mistet kontroll.

– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull i en stor, kollektiv gruppe. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her. Vi skulle danne det sosiale grunnlaget videre. Det eskalerte og kom ut av kontroll. Det er bare å beklage på det dypeste, sier Barmen til Bergensavisen.

- Helt idiotisk

Discoverys Eliteserien-ekspert Joacim Jonsson reagerer på oppførselen til Brann-spillerne.

- Det er så klart helt idiotisk. Det er en så dårlig vurdering som det går an å ta. Spesielt med tanke på den situasjonen klubben er i nå, sier han til Nettavisen.

Eksperten har forståelse for at spillerne tar seg en fest en sjelden gang, men han mener måten det ble gjort på ikke henger på greip.

- Det er mennesker, så at man skal tro at det er total alkoholnekt blir for naivt å tro. Men å gjøre det i en offentlig sammenheng når de ligger der de ligger på tabellen med brukken rygg er det så klart en katastrofal vurdering. Det går ikke an å sende ut dårligere signaler, sier en tydelig Jonsson.

Mandagens fest skal ha startet med at flere Brann-spillere dro på byen etter 3-1-seieren over Fyllingsdalen i en treningskamp.

Kommende helg spiller Brann, som ligger sist på eliteserietabellen, hjemmekamp mot Sandefjord.

(©NTB)