RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-spillere som liker kunstgress

Det finnes minst tre Brann-spillere som liker kunstgress. Men de spiller alle på lørdagens motstander Tromsø.

(iBergen.no) - Det er en liten utfordring å venne seg til det, ja, men nå foretrekker jeg å spille på hjemmebanen vår Alfheim, sier Helge Haugen. Haugen er tidligere Brann-sliter som nå sliter merker i kunstgresset på Alfheim med all løpingen sin. Ved siden av seg har han to andre tidligere Brann-menn i Martin Knudsen og Tommy Knarvik.

- Er de så elendige da?
Karakterisert som vrakgods og unødig stallfyll i Brann, på lørdag formidabel motstand når Brann skal ut i det som mange karakteriserer som sesongens vanskeligste kamp, på borteplast i Tromsø.

- Hva er det som gjør at Brann er så elendige på kunstgress. Er det psykisk?

- Er de så elendige da? De har spilt mange gode kamper på dette underlaget.

- Hvilke?

- Den mot Odd i fjor var ikke så verst, vel, ramser Helge Haugen opp i fleng.

Et utfordrende bytte
Sannheten er at Brann skyr det som pesten og har gang på gang blitt latterliggjort av middelmådigheter på dette nivået. Sist mot Aalesund i sesongens andre kamp. Nå får de ikke lov å snakke om kunstgress en gang. Og mens andre lag søker Tromsø om å få komme og trene på Alfheim i dagene før kamp, ønsker Brann å tilbringe minst mulig tid i ishavsbyen.

- Hvor vanskelig var det for deg å bytte underlag?

- Det var utfordrende til å begynne med. Jeg var skeptisk, men nå synes jeg det er bare fint. Til å begynne med ble jeg litt mer stiv og støl etter hver trening og kamp.

- Er du enig i at dere har en kjempefordel ved å spille på kunstgress?

- Vi har en kjempefordel fordi vi spiller på hjemmebanen. Det har alle lag. Om vi har en stor fordel på grunn av underlaget er jeg ikke sikker på.

- Bør all fotball spilles på kunstgress?

- Her oppe er det mange gode grunner for å spille på kunstgress, forteller Haugen og viser til at snøen fortsatt ligger tjukk og at det snødde forrige helg.

- Lenger sør er jeg ikke sikker. Det er noe eget ved det å løpe ut på en flott gressbane. Jeg gleder meg til hver gang vi gjør det, sier fysioterapistudenten som har blomstret i Tromsø med mer spilletid og ansvar.

- Jeg har mye å takke Mons og teamet hans for. Det er de som har gjort meg til Tippeliga-spiller, roser han.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere