Brann-spiss slakter talentarbeid

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Snart pensjonerte David Nielsen er skremt over at Brann ikke har flere unggutter som markerer seg.

19.07.10 08:49

BRANN-STABÆK 2-2:

BRANN STADION (Nettavisen): David Nielsen ble skjøvet ut i kulden av Steinar Nilsen etter han tidlig i mai annonserte at han skulle legge opp i sommer. Av Rune Skarsfjord fikk dansken forlenget kontrakten sin med én måned, og fikk for første gang i år starte mot Stabæk søndag.

Men kamprusten følte han seg ikke etter mange måneder uten tippeligastarter.

- Nei, absolutt ikke. Jeg er i veldig god form og tapte jo bare én eneste duell der ute i dag. Det var fint, sier den karismatiske dansken.

Les også:Misfornøyd HusekleppIBrann henter midtstopper

Trenger unge talenter
Nielsen, som allerede er i gang med talentprosjektet Max Fotball sammen med Per Ove Ludvigsen og Kjetil Knutsen, har sterke meninger om talentarbeidet som blir gjort i og rundt Bergen. Max Fotball skal fra neste skoleår av tilby fotballtreninger til barn i alderen 9-13 år i Hordaland.

Mens Vålerenga, Start, Strømsgodset og flere andre tippeligaklubber har unggutter i troppen som imponerer stort og spiller seg til fast plass på laget, er det forsvinnende få av samme kaliber som aksler Brann-drakt.

- Det er ikke tilfeldig. De som jobber med talentarbeid i Bergen må sette seg ned og komme opp med noen tiltak. Men det er ikke opp til meg å gjøre noe med dette nå, jeg er fortsatt Brann-spiller, sa Nielsen til Nettavisen etter kampslutt.

Etter Stabæk-kampen var spissen ikke like lysten på å legge opp som han annonserte i vår. Danskens kontrakt strekker seg ut denne måneden.

- Selvfølgelig var det gøy å spille. Det er ikke jeg som bestemmer om jeg skal legge opp. Vi får bare se hva som skjer. Akkurat nå føles det litt som den siste kampen min for Brann.

Uviss fremtid
Mannen har vært innom utrolige 14 klubber i sin karriere. Engelske Norwich og Wimbledon, FC København, Start og Strømsgodset er bare noen av dem. Like før slutt på Brann Stadion søndag ble Nielsen byttet ut med Cato Hansen. Brann-trener Rune Skarsfjord var fornøyd med sin hardtarbeidende spiss.

- David bidro i dag. Han gjør det han er i stand til å gjøre og fighter skikkelig godt.

- Kan det bli aktuelt å ha ham her ut sesongen?

- Det er noe vi må ta en evaluering på. Det er ikke noe jeg kommer til å ta med deg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.