RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann sprenger nettet

Når Brann spiller bortekamper, opplever Bergen en fordobling av trafikken på bredbåndsnettet.

(iBergen.no) Visningen av fotballkamper på web-tv , har virkelig tatt av - spesielt i Bergen.

- I fjor viste det seg at i en periode i mai og en periode rundt sesongavslutningen i Tippeligaen, ble trafikken på bredbåndsnettet fordoblet i Bergen. Og dette har sammenheng med Brann sine bortekamper, sier informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum.

Gærne bergensere
Nå skal det sies at det ikke er antallet brukere som fordobles når Brann spiller bortekamper - levende bilder trekker mye kapasitet.

- Men det er ingen tvil om at Brann-patriotene er ekstra gærne og bergenserne generelt flinke til å bruke nye bredbåndstjenester, sier Lessum.

Større tilgang i år
Sammen med Rosenborg er Brann det suverent mest sette laget på web-tv. Det bekrefter web-redaktør i TV 2, Helge Høibraaten.

- Når Brann sine kamper ikke bli vist på tv, opplever vi et stort trykk og har blitt utsolgt på grunn av begrensninger på nettet. Men i år skal vi utvide kapasiteten og gå helt ned på lokalnivå. Dermed kan vi for eksempel stenge fra Fyllingsdalen hvis der et fullt, men likevel ha åpent for Sandviken, sier Høibraaten som i fjor opplevde en dobling av trafikken på Tippeligakampene på web-tv.

- I år forventer vi enda mer vekst, sier han til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Se Nyhetskanalen gratis på TV 2 Sumo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere