Gå til sidens hovedinnhold

Brann styrker sikkerheten

Brann tar ingen sjanser foran «høyrisiko»-oppgjøret mot Vålerenga lørdag kveld.

Lørdag kveld møter Brann erkerival Vålerenga i en kamp Norges fotballforbund (NFF) betegner som et «høyrisiko»-oppgjør.

Vorspiel-tid
Kampen spilles i beste vorspieltid på lørdagskvelden, og tidligere år har det vært bråk mellom fansen til Brann og VIF både før og etter kampslutt. Fansen til Brann og Vålerenga er blant de mest lidenskapelige i norsk fotball.

Sikkerhetsansvarlig Knut Iversen i Brann, som også jobber i Politiet, bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at Brann kommer til å øke sikkerheten under oppgjøret.

Han vil imidlertid ikke røpe for mange detaljer rundt sikkerhetsopplegget.

- Dette er en kamp som blir betegnet som en «høyrisiko»-kamp av fotballforbundet, og derfor styrker vi naturligvis sikkerheten. Vi gjør en den omdisponeringer på vaktmannskapet, uten at jeg vil gå i detaljer, sier Iversen til TV 2 Nettavisen.

Frykter ikke bråk
Branns sikkerhetssjef understreker imidlertid at han ikke frykter bråk mellom Brann og VIFs supportere på tribunen under selve kampen.

- Jeg frykter ikke at det skal bli bråk under kampen. Det har aldri tidligere skjedd på Brann Stadion. Tidligere har det vært bråk i sentrum mellom disse lagenes supportere, men det er det Politiet i sentrum som håndterer, sier han.

Han mener det var risikofullt av fotballforbundet å flytte kampen til lørdag kveld. Oppgjøret har avspark kl. 19.00.

- Men det er for tiden ferietid, og hadde kampen blitt spilt på en søndag, hadde kanskje mange hatt fri dagen etter uansett. Men at kampen spilles såpass sent en lørdags kveld, betyr nok at en del fans øker alkoholinntaket, tror Iversen.

Stoler på vaktene
Iversen sier videre at han stoler på vaktmannskapet på Brann Stadion.

- Uansett oppgjør på Stadion har vi mange vakter. Som regel er det mellom 70 og 75 vakter, og én politimann per hver tusende tilskuer. Men i denne kampen kommer vi nok til å omrokere litt på vaktmannskapet, opplyser sikkerhetssjefen.

- Men vi har hatt en god dialog med begge lags supportere. Dessuten er de som jobber på stadion gode folk, som får betalt for å gjøre jobben sin. Så bekymret for tilskuerbråk er jeg ikke, fastslår Iversen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag