RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-tap ga seerrekord

Sist oppdatert:
Tromsø - Brann er så langt høstens mest sette tippeligakamp. På det meste fulgte 672.000 seere det dramatiske oppgjøret.

Med andre ord liten tvil om at serieinnspurten fenger tv-seerne. Med et snitt på 617.000 seere, er gårsdagens kamp den suverent mest sette på TV 2 i høst. Det opplyser markedsanalytiker Birgit Eie i TV 2 til iBergen.no.

– Dette er vi selvfølgelig veldig godt fornøyd med, sier TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen til iBergen.no.

Til sammenlikning hadde Brann-Sandefjord sist helg 530.000 seere i snitt, mens gullrival Lillestrøm kun trakk 475.000 seere da de spilte borte mot Start for to uker siden.

– Det kan virke som Brann trekker mange seere?

– Ja, Brann går alltid bra. Men vi skal ikke glemme at det var topp mot bunn i gårsdagens kamp, det hadde nok en innvirkning på tallet. I tillegg spiller høstværet en viss rolle. Når det er 20 grader og sol, er det færre som sitter inne og ser fotball på tv. Nå er været litt kjøligere, og tallene våre går oppover. Det har vi også forventet, sier Taalesen.

TV 2 regner med at tallet blir grundig slått utover høsten, når gullet og nedrykksplassene skal fordeles.

- Kanskje når Brann og Rosenborg gjør opp om gullet på Brann Stadion 22. oktober?

- Vi har ennå ikke endelig bestemt hvilken kamp som går på TV 2 i den runden. Men det ville jo ikke være unaturlig om det ble Brann-Rosenborg, sier Taalesen.

– Hvordan tror du selv det går i toppen til slutt?

– Det er helt umulig å si. Alle slår alle i årets serie. Det er jo fint for oss, for da varer jo stemningen helt ut, sier Taalesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere