RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann tester supertalent

Foto: Adelaine United FC
Sist oppdatert:
Den australske landslagsspissen Nathan Burns skal prøvespille for Brann i håp om å få kontrakt. Spilleren er også i søkelyset til Premier League-klubber.

(iBergen.no) Brann sikret seg nettopp den australske forsvarsspilleren Michael Thwaite, men lar det ikke bli med den eneste australieren med det første.

Fra og med fredag skal U23-landslagsspilleren Nathan Burns trene med Brann i 10 dager på La Manga i håp om å vise seg såpass frem at det holder til kontrakt.

- Spennende spiller
- Han (Burns) er en ung lovende spiller. Vi har sett DVD av ham og fikk tilbud om å invitere ham på et treningsopphold. Han er en spennende spiller, sier sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no.

I utgangspunktet har Brann den stallen de ønsker, men Bruun-Hanssen utelukker ikke at det kan bli en signering dersom de finner australieren god nok.

Si hva du mener i kommentarfeltet nederst!

- Ettersom vi er på en slik treningsleir ble det aktuelt å få ham bort dit. Vi har den stallen vi trenger i utgangspunktet, men vi har aldri sett ham live. I første omgang er dette et rent prøvespill for å bli bedre kjent med ham og for å se om det er interessant, sier Bruun-Hanssen.

Burns har flere kamper for ulike australske aldersbestemte landslag og spiller til daglig for det australske laget Adelaide United.

Stort talent
Spilleren regnes som et av Australias aller største talenter, og engelske klubber som Aston Villa og Wigan skal også ha spilleren på sin radar. Spilleren har én landskamp for Australias A-landslag.

Ferdighetsmessig skal en av de største styrkene hans være hurtigheten.

Burns er bare 19 år og forlenget for få dager siden kontrakten med sin nåværende klubb med to år. Han ønsket likevel å gripe muligheten til å få trene med Brann og klubben skal etter sigende være fleksibel i forhold til en løsning dersom det blir aktuelt med en overgang.

I løpet av dette overgangsvinduet har Brann signert den australske backen Michael Thwaite, den svensk-gambiske spissen Njogu Demba-Nyrén og den islandske midtbanespilleren Gylfi Einarsson. Det internasjonale overgangsvinduet stenger ved midnatt torsdag, mens spillere kan signere for norske klubber til og med 31. mars.

Her kan du se video av Nathan Burns.

Si hva du mener i kommentarfeltet under!

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere