RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann til topps i Tippeligaen

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi tror bergenserne får mer å juble for i ettermiddag. Sjekk lørdagens tippetips.

Lørdagens tippekupong består av en tippeligakamp, seks kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship. Selv om det finnes noen store favoritter, har vi god tro på at det blir fin utbetaling lørdag.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Vi spiller Allsvenskan
Tippeligaen: Skadearapport

Premier League: Status for alle lagene

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75: Jakten på 42 millioner kroner fortsetter

1. Brann - Fredrikstad
Kanonstart for nedrykkstippede Brann og vips så er de blitt stor favoritt på tippekupongen. Uansett har prestasjonene vært meget solide av Brann hjemme mot Rosenborg og borte mot Lillestrøm. Mannskapsmessig ser det meste greit ut da både keeper Piotr Leciejewski og stopper Lars Grorud er på vei tilbake etter skader, mens Bentley fikk sitt første kvarter borte mot Lillestrøm mandag.

Fredrikstad tok en sterk borteseier mot Aalesund i sesongpremieren, men hadde ikke marginene med seg hjemme mot Viking sist lørdag. Dino Mulac og Odillon Kasham er skadet, mens Jan Tore Ophaug er på vei tilbake etter skadefravær.

Det står 5-1-0 på de seks siste tilsvarende, så Fredrikstad har ingen god statistikk på Brann stadion. Ikke mange svakhetstegn å spore på hjemmelaget i øyeblikket, selv om forventningene blir markant høyere nå enn i sesongpremieren hjemme mot Rosenborg. Vi tror bergenserne fortsetter den gode trenden. H.

2. Manchester United - Fulham
Sju kamper gjenstår for United nå, og med tanke på at både Chelsea og Arsenal kun maktet uavgjort i sine respektive kamper sist helg, styrket United sin posisjon som ligaleder. Sju poeng ned til Arsenal nå, med en kamp til gode. Wayne Rooney soner karantene lørdag, i tillegg ble Rafael skadet mot Chelsea onsdag. Men ellers er skadeproblemene vesentlig bedre nå.

Bobby Zamora leverte varene igjen sist søndag hjemme mot Blackpool søndag, og viste atter en gang sin betydning. Zamora har som kjent være ute lenge med skade denne sesongen. Ingen skadeproblemer for Fulham, men Damien Duff er usikker.

Sju strake hjemmeseire i tilsvarende oppgjør og Fulham har ikke bedre enn 0-3-3 på sine seks siste bortekamper og 1-8-6 totalt. Wayne Rooney har nesten egenhendig holdt United i gang i det siste, det blir spennende å se hvordan United klarer seg uten formspilleren. Det er vanskelig å argumentere for annet enn H, selv om Fulham spiller mye uavgjort på fremmed gress. H.

3. Chelsea - Wigan
Chelsea hadde ikke marginene med seg mot United i Champions League på onsdag, og ble også snytt for et straffespark på overtid. Kampen onsdag var veldig symptomatisk for Chelsea sin sesong, det vil seg ikke og rytmen i laget er ikke bra. Mannskapsmessig er det tilnærmet perfekt, og lørdag returnerer også David Luiz (cuptied i Champions League). Elleve poeng opp til United med en kamp mindre spilt, det er trolig for mye selv om Chelsea skal møte United i innspurten.

Wigan er fortsatt sist på tabellen, til tross for fire poeng på de to siste kampene. Men det er kun tre poeng opp til sikker plass. Mannskapmessig er det ingen problemer. Borte står laget med 2-2-6, og 0-3-2 på de fem siste borte.

Chelsea vant tilsvarende oppgjør 8-0 forrige sesong, det står 4-1-0 på de fem siste. Hvor mye vektlegger Chelsea denne kamper kontra returkampen mot Manchester United til uken. Vi gir Wigan en ørliten poengsjanse. HU.

4. Tottenham - Stoke
En ulykksalig utvisning på Peter Crouch gjorde oppgaven umulig for Tottenham i Madrid tirsdag og med 0-4 i bagasjen ser det håpløst ut med avansement til semifinalen. Ligger på femteplass i øyeblikket, og har seks poeng opp til tredjeplassen i Premier League. Dermed kan det se ut som Champions League-plassen ryker denne sesongen. Har ikke vunnet på sine fire siste kamper, og det er liten tvil om at Champions League-eventyret er kostbart i den hjemlige ligaen. Steven Pienaar er ny på skadelisten.

Bortesvake Stoke (3-1-11) tok ett sterkt poeng hjemme mot Chelsea sist og vant sterke 4-0 hjemme mot Newcastle i kampen før. Har seks poeng ned til nedrykksstreken (men mange lag imellom) og fikser nok ny kontrakt. Spiller semifinale i FA-cupen mot Bolton neste helg og slett ikke usannsynlig at den kampen forstyrrer allerede i morgen. Danny Higginbotham er havnet på skadelisten.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 0-1, men et Tottenham-lag som må vinne for å holde liv i Cl-drømmen bør ha bra sjanse til revansj. Vi stoler imidlertid ikke helt på London-laget om dagen og henger på en U. HU.

5. Blackburn - Birmingham
Meget viktig kamp i bunnstriden og en eventuell vinner her tar et viktig steg vekk fra nedrykkstriden. Begge lagene står med 34 poeng når sju serierunder gjenstår (B'ham har åtte kamper igjen). Kun to poeng ned til West Ham og Wolves under streken. Hjemmelaget har ikke bedre enn 1-3-5 på sine ni siste ligakamper og fortsetter den trenden blir det nedrykk for hjemmelaget. Fightet seg til et viktig bortepoeng mot et desillusjonert Arsenal sist, men har ellers ikke vært i nærheten av å overbevise i det siste. Steven Nzonzi soner sin første av tre kampers karantene, mens Gael Givet returnerer etter karantene.

Birmingham tok en svært viktig seier hjemme mot Bolton sist helg og kom seg på rett side av streken. Tok kun ett poeng på de fire foregående kampene. Har ikke bedre enn 2-6-6 på bortebane. Martin Jiranek og David Bentley er skadet, mens spissene Martins og Zigic begge er høyst usikre.

Det står 4-0-0 i favør hjemmelaget i de fire siste tilsvarende. Nå synes dette oppgjøret mer åpent og det er slett ikke utenkelig med poengdeling. HU.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

6. Bolton - West Ham
Hjemmelaget har tatt 29 av sine 40 poeng på hjemmebane, sist helg ble det nytt bortetap (1-2 mot Birmingham). Hjemme er de tre siste vunnet. Ligger litt i ingenmannsland med sine 40 poeng, og neste helg er det altså FA-cup semifinale mot Stoke. Mannskapsmessig ser det bedre ut enn på lenge. Langtidsskadde Stuart Holden, Sean Davis og Sam Ricketts er eneste spillere på skadelisten for hjemmelaget nå.

West Ham hadde Manchester United i kne sist lørdag og ledet 2-0 til pause. Ble imidlertid rammet av frykten og la seg bakpå, noe som selvfølgelig United straffet hardt og brutalt og snudde til 4-2 seier. Er dermed igjen under streken med sine 32 poeng, men kun ett poeng opp til sikker plass. Brukbare 2-4-1 på de sju siste bortekampene.

Voldsomme 7-0-0 i favør Bolton i de sju siste tilsvarende, men vi kan ikke avskrive West Ham slik forutsetningene er foran denne kampen og bruker alle tegn. HUB.

7. Sunderland - West Bromwich
Forferdelige 0-1-6 på de siste sju ligakampene for hjemmelaget som ikke er mer enn seks poeng klar av nedrykksstreken nå. men det skal legges til at motstanden har vært tøff. Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Everton, Stoke og Manchester City har vært motstanderne i disse sju kampene. Frazier Campbell og Titus Bramble er eneste spillere på skadelisten.

Da er det veldig mye bedre form på West Bromwich, som er uten tap på sine seks siste ligakamper (2-4-0). Bortestatistikken er ikke bedre enn 3-3-9. Kun Graham Dorrans er på skadelisten. Seieren hjemme over Liverpool sist helg, sendte West Browmwich fire poeng klar av nedrykksstreken.

2-1-3 på de siste seks tilsvarende oppgjørene, og vi har litt tro på West Bromwich forbedrer denne stattistikken ytterligere lørdag ettermiddag. Men vi kan naturligvis ikke utelukke Sunderland på hjemmebane som før eller siden må vise noe igjen. HUB.

8. Scunthorpe - Queens Park Rangers
Det ser nesten håpløst ut for hjemmelaget med åtte poeng opp til Crystal Palace på sikker plass, når kun sju serierunder gjenstår. Det innebærer at hjemmelaget trolig må vinne fem av sine resterende sju kamper. Med fem strake tap og fryktelige 1-16 i målforskjell på disse kampene, ser det umulig ut. Paul Reid soner karantene, mens Garry Thompson er ute for resten av sesongen.

QPR er på strak kurs mot Premier League, og har sterke 6-0-1 på sine sju siste ligakamper. Tretten poeng ned til Cardiff på tredjeplass nå, og mye skal gå galt om ikke QPR er tilbake i Premier League for første gang siden 1996. Skademessig er det få problemer for QPR, men kaptein Adel Taarabt er usikker på grunn av skadeproblemer.

0-1 i tilsvarende oppgjør i fjor. Dersom ikke opprykknervene inntar bortelaget vinner de dette, hjemmelaget må angripe for tre poeng og blir straffet? B.

9. Doncaster - Cardiff
Velspillende Doncaster har hatt en traurig andre halvdel av sesongen (kun en seier på de tolv siste ligakampene), men har fortsatt ni poeng ned til Sheffield United under streken. Store skadeproblemer er hovedårsaken til formfallet for hjemmelaget. Lørdag er tre spillere ventet tilbake etter skader, deriblant forsvarssspillerne James O'Connor og James Chambers.

Cardiff åpnet i likhet med QPR sesongen bra, men har variert veldig mye utover i sesongen og må kanskje nøye seg med playoff. Men er kun fire poeng bak Norwich med sju kamper igjen, så håpet om direkte opprykk lever i aller høyeste grad. 4-3-3 på de siste ti ligakampene, borte er det blitt 1-1-2 på de fire siste. Michael Chopra er på bedringens vei, men uaktuell lørdag.

Vrien kamp dette, men motivasjonen ligger utvilsomt på bortelaget. B.

10. Millwall - Leeds
Hjemmelaget som ligger på åttendeplass har seks poeng til Reading (som innehar den siste playoffplassen i øyeblikket) når sju serierunder gjenstår, og sju poeng opp til Leeds på femteplass. Det er fortsatt fullt mulig å kapre en playoff-plass for Millwall. Har sterke 2-0 hjemme mot QPR og 3-3 hjemme mot Cardiff i sine to siste hjemmekamper og har i tillegg vunnet begge sine to siste bortekamper så London-laget er i form. Alan Dunne soner sin andre kamps karantene av to, og manager Kenny Jackett har ellers et uforandret mannskap til disposisjon.

3-1-2 på de siste seks ligakampene for Leeds, borte er det blitt 2-0-2 på de fire siste. Noe variable prestasjoner av Leeds altså, som innehar femteplassen og er inne på playoff i øyeblikket. Vant overbevisende 4-1 hjemme mot opprykksrival Nottingham Forest sist helg. Mannskapmessig ser det bra ut for Simon Graysons mannskap.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Hjemmelaget er i knallform og vi prøver en sjanseartet H.

11. Leicester - Burnley
Med fire tap på sine sju siste ligakamper (1-2-4) er trolig opprykkskampen over for Sven-Gøran Eriksson og Leicester. Det så lovende ut en stund, men selv med gode forsterkninger har det blitt dårlig med poeng. Sju poeng opp til Reading på sjetteplass, er selvsagt ikke umulig, men det ligger fem lag mellom Leicester og Reading. Kun ett poeng på sine tre siste hjemmekamper, og sist lørdag ble 3-1 ledelse borte mot Middlesbrough til 3-3. Noen spillere er skadet for hjemmelaget, men troppen er bred.

Burnley ligger ett poeng foran Leicester på tabellen, men også her har formen vært svært laber nå med tre tap på de fire siste kampene. Playoffplass kan fortsatt nås, men da må formen radikalt forbedres. Ingen nye skadeproblemer.

Meget spesielle 0-1-4 på de fem siste tilsvarende innbyrdes, men vi tror ikke hjemmelaget taper denne gang. HU.

12. Nottingham Forest - Reading
Heller ikke Nottigham Forest har taklet det åpenbare presset det er å kjempe for opprykk til Premier League. Har ikke vunnet noen av sine åtte siste ligakamper (0-4-4), men er fortsatt kun tre poeng bak Reading som holder sjetteplassen. Hjemme har Forest sterke 10-8-1, men ingen av de tre siste er vunnet. Dessverre for hjemmelaget er både Chris Cohen og Paul Anderson nye på fraværslisten.

Knallform er det imidlertid på bortelaget Reading som har seks strake ligaseire og tre uavgjorte før det. Dermed er altså Reading inne på playoff på sin sjetteplass. Fortsatt noen skader i mannskapet til Brian McDermott som tar med seg solid 24-mannstropp til Nottingham.

3-1-1 på de fem siste tilsvarende, men formen er altså helt fraværende for hjemmelaget nå. Før eller siden ryker selvsagt Reading på en smell igjen. Vi syns dette er svært åpent. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 09.04.2011 15:55
1. Brann - Fredrikstad H
2. Manchester Unit - Fulham H
3. Chelsea - Wigan H
4. Tottenham - Stoke H U
5. Blackburn - Birmingham H U
6. Bolton - West Ham H B
7. Sunderland - West Bromwich H U B
8. Scunthorpe - Queens Park Ran B
9. Doncaster - Cardiff B
10. Millwall - Leeds H
11. Leicester - Burnley H U
12. Nottingham Fore - Reading H U

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 09.04.2011 15:55
1. Brann - Fredrikstad H
2. Manchester Unit - Fulham H
3. Chelsea - Wigan H U
4. Tottenham - Stoke H U
5. Blackburn - Birmingham H U
6. Bolton - West Ham H U B
7. Sunderland - West Bromwich H U B
8. Scunthorpe - Queens Park Ran B
9. Doncaster - Cardiff B
10. Millwall - Leeds H
11. Leicester - Burnley H U
12. Nottingham Fore - Reading H U BMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere