GRORUD – BRANN 0-2:

Grorud åpnet kampen med en stor mulighet da Sindre Osestad kom til innlegg fra høyrekanten, men headingen til Bjørn Martin Kristiansen gikk langt over mål.

Hjemmelaget hang med i kampen i omtrent en halv omgang, til tross for at gjestene til tider dominerte banespillet.

Så tok Brann ledelsen etter svakt forsvarsspill av Grorud. Bergenserne slet med å punktere kampen og misbrukte flere store muligheter, uten at de var særlig truet av hjemmelaget.

Ole Blomberg så ut til å sette spikeren i kista mot slutten av kampen, men en heroisk klarering av Glenn André Harviken hindret scoring. Om ballen var inne eller ikke var umulig å se på TV-bildene.

Kun sekunder før ordinær spilletid var over satte Sivert Heltne Nilsen inn lagets andre mål på Grorud Stadion, og dermed kunne Brann slippe jubelen løs for sesongens niende trepoenger.

– De er for gode for denne serien, konstaterte Eurosport-kommentator Jørgen Klem.

LES OGSÅ: Casper Ruud med historisk seier i Wimbledon

Tok ledelsen etter forsvarstabbe

Etter en halvtime slo Sivert Heltne Nilsen en langpasning i retning Groruds sekstenmeter. Glenn André Harviken så ut til å ha god kontroll på pasningen, men lot ballen stusse hodet i retning egen keeper.

Den ballen snappet Brann-spiss Aune Heggebø opp. Han rundet Simen Lillevik Kjellevold og satte ballen i mål.

– Elendig forsvarsspill fra Grorud, og det straffer seg når serielederen er på besøk, kommenterte Klem.

Ti minutter senere hadde Frederik Børsting en gigantisk mulighet til å doble ledelsen, men dansken satte ballen i nettveggen.

Brann fikk nok en mulighet like før pause, men skuddet til Bård Finne traff innsiden av stolpen og gikk ut til målspark. Det var altså kun millimeter fra scoring.

I andre omgang dominerte gjestene, til tross for at de slet med å sette ballen i mål. Helt på tampen fikk Brann hull på byllen, og vant dermed komfortabelt 0-2.

LES OGSÅ: Stusser over Salah-løfte: – En trussel

Slik endte OBOS-runden:

Søndag 26. juni:

Raufoss - Skeid 1-0
Stabæk - Fredrikstad 0-0
Start - Kongsvinger 0-1

Mandag 27. juni:

Åsane - Sandnes Ulf 2-1
Bryne - Stjørdals Blink 0-0
Ranheim - KFUM 4-1
Sogndal - Mjøndalen 1-0
Grorud - Brann 0-2