BRANN - VIKING 3-0

Brann tok tre sterke poeng hjemme mot Viking, i et oppgjør som brukte tid på å ta helt av.

Brann har dermed fått en drømmestart på sesongen med seks poeng på to kamper. Viking står med null poeng på de to første rundene.

Daouda Bamba, Gilbert Koomson og Erlend Hustad sørget for målene, mens Tommy Høiland sørget for rundens store flause da hans panenka-straffe, på stillingen 2-0, gikk rett på keeper.

- Et fryktelig straffespark. Prøver seg vel på en slags panenka-variant der, Høiland, men det er fryktelig dårlig utført, sa Kenneth Fredheim som kommenterte oppgjøret for Eurosport.

Etter kampen la Høiland ut en beklagelse til egne supportere:

Svak førsteomgang

De store hendelsene lot vente på seg i oppgjøret mellom Brann og Viking søndag kveld, i en førsteomgang som rett og slett forløp uten at noen av lagene maktet å true motstanders mål i særlig grad.

Etter en liten halvtime ble Viking antageligvis snytt for et straffespark, i det Brann-målvakt, Ali Ahamada, nærmest overfalt Egil Østensen i en duell i feltet.

Les også: Ekspert trodde ikke det han så: - Spillerne er tatt ut av en fryseboks og har ikke tint enda

Gilbert Kroomsons skuddforsøk var kanskje omgangens beste mulighet, men heldigvis skulle vi få mer valuta for pengene etter hvilen.

- Fryktelig

Bare syv små minutter ut i omgangen serverte Daouda Bamba en nydelig ledelse for hjemmelaget, i det han lobbet ballen elegant over Austbø etter en fin pasning fra Kristoffer Barmen.

Ikke mange minuttene senere økte Gilbert Koomson Branns ledelse, etter flott forarbeid av Ruben Kristiansen.

Etter det var det Brann som styrte det meste av det som skjedde på Brann Stadion, og Viking trøblet med å komme til de helt store sjansene.

I kampens 78. minutt fikk Viking tidenes mulighet til å skape spenning i oppgjøret i det de fikk tildelt straffespark. Tommy Høiland tok på seg ansvaret, men sviktet totalt i det han skulle overliste Branns sisteskanse.

Flere muligheter fikk heller ikke Viking til hverken skape spenning i kampen, eller pynte på resultatet.

På overtid scoret også Erlend Hustad Branns tredje mål, hans første scoring i den røde drakten. Dermed blir de tre poengene helt fortjent værende i Bergen by.

– Jeg har ventet på å score det første Eliteseriemålet, og da må det feires. Jeg burde ha feiret et par ganger til. Jeg skulle jo hatt tre, sa 23 år gamle Hustad til Eurosport etter kampen.