Brann videre i cupen etter seier mot Åsane

MÅL OG MÅLGIVENDE: Henrik Kjelsrud Johansen scoret og serverte en målgivende pasning da Brann slo Åsane.

MÅL OG MÅLGIVENDE: Henrik Kjelsrud Johansen scoret og serverte en målgivende pasning da Brann slo Åsane. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

15 av 16 eliteserielag tok seg videre til tredje runde i cupen.

23.05.19 21:34

ÅSANE - BRANN 0-2:

Brann er videre til tredje runde i cupen etter at andredivisjonslaget Åsane ble slått 2-0 på bortebane torsdag.

Henrik Kjelsrud Johansen og Petter Strand scoret målene, og trener Lars Arne Nilsen kan dermed puste ut og se fram mot søndagens møte med Rosenborg i Eliteserien.

- Vi maler på og skaper masse sjanser. Det gikk litt lenge før vi fikk mål, men jeg synes vi spiller en god kamp. Og så får vi spart åtte mann. Det er viktig inn mot kampen mot Rosenborg på søndag, sier Nilsen til BA.

- Når du bytter så mange, så får du et helt nykomponert lag. Da vet du aldri. Men jeg synes vi utfører kampen på en profesjonell måte. Vi gjør det vi skal, og vi fikk slappet av den siste halvtimen. Da blir det litt cruisekontroll, fortsetter treneren.

Brann-stopper skadet

Det var Brann som hadde ballen i store deler av kampens første halvtime og etter 29 minutter var Henrik Kjelsrud Johansen nær ved å sende gjestene i føringen.

Kristoffer Lie Løkberg spilte spissen gjennom med en flott stikker, men Åsane-keeper Thomas Hille var kjapt ute og fikk slått avslutningen til corner.

Det gikk langt mellom de farlige Åsane-angrepene, men like før pause kom Viljar Birkeland på et godt løp fra sin backposisjon og avsluttet mot lengste hjørne. Eirik Holmen Johansen fikk imidlertid avverget til hjørnespark.

Dessverre for gjestene, som tar imot Rosenborg på Brann Stadion søndag, måtte Christian Eggen Rismark forlate banen med skade etter 42 minutters spill, og Bismar Acosta entret banen.

Kjelsrud Johansen åpnet ballet

Eliteserielaget fortsatte å styre spillet også i den andre omgangen, og etter 57 minutter fikk de uttelling.

Petter Strand svingte en corner inn fra venstre, Henrik Kjelsrud Johannsen steg til værs og headet inn 1-0.

Et snaut kvarter før slutt gikk gjestene opp til 2-0 etter at keeper Hille tapte en duell med Kjelsrud Johansen, som headet ballen videre til Petter Strand. Midtbanespilleren fikk en enkel oppgave med å nikke ballen i åpent mål.

15 av 16 eliteserielag videre

På Sunndal Kunstgress hadde Molde ingen problemer med å beseire vertene Sunndal, som er mest kjent for å ha forstret opp verdens beste kvinnelige fotballspiller, Ada Hegerberg.

Christoffer Remmer, Leke James, Jacob Nyland Ørsahl (2), sørget for en komfortabel 4-0-seier mot tredjedivisjonslaget.

Også Viking tok seg greit videre med 4-1-seier mot fjerdedivisjonslaget Hinna.

Samuel Kari Fridjonsson og Zlatko Tripic scoret to mål hver for stavangerlaget, mens Alf Jakob Aano reduserte for Hinna.

Strømsgodset, som ble ledet av assistenttrener Ronny Holmedal da vikartrener Håkon Wibe-Lund har reist med U20-landslaget til Polen, tslet lenge med å bryte ned tredjedivisjonslaget Ullern. Etter 37 fikk imidlertid drammenserne og Mounir Hamoud hull på byllen.

Til tross for at Ullerns Harold Biata Mufoncol ble utvist like før pause, klarte ikke gjestene fra Drammen å øke ledelsen. Sebastian Pedersen bommet på straffespark på overtid.

Dermed er 15 av 16 eliteserielag videre til tredje runde i cupen. Bare Bodø/Glimt er ute etter at nordlendingene tapte borte mot Strømmen onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.