*Nettavisen* Sport.

Brann vil bøtelegge pøbler

Etter søndagens pøblestreker kan Brann vente seg en klekkelig bot fra NFF. Den ønsker daglig leder Bjørn Dahl at verstingene skal betale.

26.10.06 10:10

I etterkant av seriefinalen søndag har både Dahl og medieansvarlig i klubben Hans Lokøy gått hardt ut mot pøblene på Stadion. De har all grunn til å skamme seg etter å ha skjemt ut både klubben og Brann-supporterne for øvrig. Dahl irriterer seg også over at pøblene koster klubben store pengesummer i ekstrautgifter.

Ekstra kostnader
- Så langt i år har vi brukt flere titalls tusen kroner i reparasjoner etter hærverk på seter på Stadion. I tillegg må vi vente oss en klekkelig bot fra Norges Fotballforbund (NFF). Den boten skulle jeg sett at de ansvarlige betalte selv. Vi må også investere penger i ekstra sikkerhet, men det skal ikke skorte på det. Sikkerheten skal i høyeste grad ivaretas, sier Dahl til iBergen.no like etter et møte med politiet og Securitas onsdag.

Pøbelstreker på Stadion, fra en liten gruppe mennesker, har skapt en ekstra utfordring for Brann. Eggkasting på Steffen Iversen, tenning av bengalske lys, hærverk og kasting av gjenstander har ikke gått usett hen. Etter gårsdagens møte blir Stadion trolig den tryggeste arenaen å se fotballkamp på. I går hadde nemlig Brann møte med politiet og Securitas der det ble diskutert hvordan de skal få bukt med verstingene.

- Vi hadde et bra møte med Securitas og politiet i går. Tiltak mot pøblene både på kort og lang sikt ble diskutert vi kom frem til hvordan vi skal gjøre ting annerledes allerede til neste kamp mot HamKam, sier Dahl til iBergen.no.

Bekymrede supportere
I løpet av onsdagen brukte han også tid til å svare på mail fra bekymrete fans som rett og slett stiller spørsmål om det er trygt å gå på Brann Stadion. Dahl påpeker at det slett ikke er grunn til bekymring.

- Jeg har måttet svare på mange mail fra bekymrede supportere som rett og slett lurer på om det er trygt å gå på Stadion, slik skal det ikke være når du går på fotballkamp i Norge. Dette er snakk om en veldig liten andel mennesker, rundt 25 personer, som ødelegger for mange tusen fantastiske supportere. Vi ønsker ikke å ha disse menneskene på Stadion og har satt inn ekstra tiltak mot dem. Nå skal vi få bukt med verstingene, forteller Dahl til iBergen.no.

I løpet av seriefinalen ble flere personer bortvist fra Stadion av politiet etter å ha tent bengalske lys. På vei ned mot sentrum klarte pøblene å fortsette med tåpelig atferd. Politiet arresterte to personer, mens ytterligere tre pågrepne ble løslatt på stedet. Nå varsler politiet ekstra fokus på det få antall mennesker som lager kvalme på Z-feltet.

- Det er klart at noe må gjøres og sikkerheten på Stadion skal vi ivareta. Jeg ønsker ikke å gå ut med detaljer om våre tiltak, men det er klart at vi kommer til å ha ekstra fokus på disse menneskene. Men de er et fåtall, så det skal gå greit, forsikrer Bengt Angeltvedt, divisjonsleder i politiet til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.