*Nettavisen* Sport.

Brann vil ha EM

Håper å tjene fett på folkefesten.

(iBergen.no): Brann fikk en forespørsel fra NFF om de kunne tenke seg å være med å bidra til Norge og Sveriges mulige søknad om å arrangere fotball-EM i 2016. I et møte med fotballforbundet i dag takket de ja.

- Vi har bestemt oss for å være med videre. Dette er verdens tredje største idrettsarrangement og det er klart det er spennende. Nå er dette helt, helt i begynnerfasen og ingenting er sikkert. Det vi har sagt ja til er å gå videre til neste fase, presiserer Terje Reistad til iBergen.no. Han er daglig leder i Brann Stadion AS.

30.000 tilskuere
Dersom det skulle komme til at Norge/Sverige sender inn en EM-søknad må tilskuerkapasiteten økes til 30.000, meldte skbrann.org i november. Dette er UEFAs ufravikelige krav. Når nye Brann Stadion er ferdig neste år vil den ha en kapasitet på 22.000. Det vil si at det må en solid økning til.

- Dersom det kommer til at Norge/Sverige leverer en søknad må vi utvide kapasiteten til 30.000. Kommer vi så langt tror jeg ikke det skal by på problemer. Vi aner ikke på nåværende tidspunkt hva dette vil koste, men det er viktig for Brann sin del at det bare er positive sider ved det, forteller Reistad, og innrømmer at det også er økonomiske motiver for å si ja til å være med videre.

NFF var strålende fornøyd med møtet i dag tidlig. Spesielt uttrykker generalsekretær Karen Espelund glede over Branns positive holdning.

- Brann virket meget positive til å være med til neste runde. I denne sonderingsfasen var det viktig for oss å få klarhet i hva klubbene tenkte. Ennå gjenstår ufattelig mye arbeid, men hvis klubbene uttrykker velvilje skal det ikke stå på oss, forteller Espelund til iBergen.no.

Gode inntekter
Hun presiserer også at dersom det skulle gå hele veien vil det gi mye oppmerksomhet til Bergen som by og ikke minst vil det generere en del inntekter.

- Et EM vil gi en fenomenal oppmerksomhet til både Bergen som by og Brann. Vi har gått gjennom med klubbene hva vi forventer fra dem og vi har lyttet til hvilke tanker de har. For storsamfunnet er det enorme muligheter både på arrangementsiden og inntektssiden ikke minst. Vi er inne i en meget spennende prosess og mye arbeid gjenstår, men det hadde vært strålende om det hadde gått hele veien, sier Espelund.

I likhet med Reistad kan ikke hun på noen måte slå fast noen tall som dreier seg om kostnadsbiten. Før neste møte med klubbene skal NFF ha møte med det svenske fotballforbundet, så det er usikkert når partene møtes igjen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.