*Nettavisen* Sport.

Brann vil ha Odd-helten

Oliver Occean har trolig spilt sin siste kamp for Odd. Neste år kan han havne i Brann.

23.10.05 21:28

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): BRANN-ODD GRENLAND 2-2: Oliver Occean scoret Odds første mål og var involvert i lagets andre i 2-2-kampen mot Brann søndag kveld.

Men den kanadiske spissen kan ha spilt sin siste kamp for Odd. Occean pådro seg nemlig gult kort og må stå over den siste seriekampen mot Vålerenga neste helg.

Occean har kontrakt med Odd ut sesongen 2006, men trener Arne Sandstø bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at klubben vurderer å selge spissen når overgangsvinduet åpner i januar.

Brann fremdeles interessert
Brann har tidligere vist interesse for kraftspissen, og TV 2 Nettavisen vet at Bergensklubben ikke har strøket ham fra ønskelisten.

- Vi fikk en del forespørsler på Occean i sommer, og det er fremdeles interesse rundt ham både fra norske og utenlandske klubber. Han ønsker ikke å forlenge med oss foreløpig, og det er klart at vi derfor ser på mulighetene for å eventuelt selge ham i januar, forteller Arne Sandstø til TV 2 Nettavisen.

- Er Brann en av klubbene som er inne i bildet?

- Det vet jeg ikke. Men ingen fra Brann har ringt meg de siste to dagene, svarer en ordknapp Sandstø.

Han vil heller ikke røpe navnet på de utelandske klubbene som er interessert i Occeans underskrift.

- Det får bli en overraskelse, humrer treneren.

Branns trener Mons Ivar Mjelde vil verken bekrefte eller avkrefte om Occean fremdeles står på Bergen-klubbens ønskeliste. Men han bekrefter at klubben trolig kommer til å være aktive på overgangsmarkedet i forkant av neste sesong.

- Nå har klubben den økonomiske drivkraften som skal slik at vi kan være med å kjempe om de beste spillerne. Vi kommer helt sikkert til å se oss etter forsterkninger foran neste sesong, sier Mjelde.

Brann-spissen Bengt Sæternes er ute med skade frem til over nyttår, og Dylan MacAllister har ikke imponert nevneverdig som vikar sammen med Robbie Winters på topp. Dermed kan mye tyde på at Brann kan komme til å legge inn et bud på Occean - som forøvrig ble 24 år søndag - i løpet av januar.

- Alt kan skje
Occean selv går langt i å antyde at han kan komme til å forlate Skien etter årets sesong.

- Alt kan skje. Jeg holder alle mulighetene åpne, sier den kanadiske spissen.

- Har du vært i kontakt med Brann?

- Det vet jeg ikke. Agenten min tar seg av de interesserte klubbene, slår Occean bestemt fast.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han i første rekke ønsker seg til utlandet etter karrieren i Odd Grenland.

- Drømmen er å spille fotball i Premier League. Der spilles det en type fotball som passer bra til min spillestil, sier Odd-spissen.

- Har du en drømmeklubb i England?

- Nei, alle klubbene som spiller i Premier League er gode lag. Jeg går ikke rundt og drømmer om å spille for Chelsea eller Manchester United, for å si det sånn, sier han.

Styrte kampen
Brann var det førende laget mot Odd, og vant sjansestatistikken 12-3. Likevel fikk rødtrøyene kun med seg ett poeng i sesongens siste hjemmekamp.

- Vi produserer mange målsjanser og styrer kampen. Derfor er jeg selvsagt skuffet over at vi kun fikk med oss ett poeng, mener Mons Ivar Mjelde.

Branns scoringer ble satt inn av skottene Robbie Winters og Charlie Miller. Arne Sandstø var godt fornøyd med Odd-spillernes innsats i oppgjøret.

- Vi kom hit for å ta med oss ett poeng, og det klarte vi. Nå er plassen i eliteserien sikret, så jeg kan ikke si meg annet enn fornøyd med dagen. Dessuten kunne vi tatt med oss alle tre poengene, hadde Oliver Occean fått straffe i første omgang. Jeg får håpe at dommer Brage Sandmoen dømmer bedre i cupfinalen enn det han gjorde i dag, oppsummerer Arne Sandstø.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag