Gå til sidens hovedinnhold

Brann vil spille på Viking Stadion

Brann ønsker å spille UEFA-cup på Viking Stadion. Stavanger-klubben er positive.

Etter denne sesongen, skal Brann rive hovedtribunen på Brann stadion. Det skaper problemer for rødtrøyene i UEFA-cupen.

Kommer Brann seg til gruppespillet i turneringen, skal Mons Ivar Mjeldes menn måle krefter mot mot fire europeiske storlag - to av dem på hjemmebane.

Bygger ny stadion
Men på grunn av ombyggingen av Brann Stadion, kan ikke Brann spille disse kampene i Bergen. Kampene må flyttes til en annen arena - og Vikings nye storstue i Jåttåvågen utenfor Stavanger er førstevalget.

- Vi har satt opp tre alternativer. Førstevalget er Stavanger, andrevalget Ullevaal og tredjevalget Ålesund, sier daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, til Bergens Tidende.

Viking er i utgangspunktet positive til å dele bane med vestlandsrival Brann. Men først og fremst om det lar seg løse rent praktisk.

- Vi stiller oss positive til å diskutere en løsning der Brann får spille sine hjemmekamper på Viking Stadion i UEFA-cupen, sier Vikings administrerende direktør Erik Forgaard til TV 2 Nettavisen.

- Må kunne løses praktisk
Viking-direktøren understreker likevel at det først og fremst må være mulig å løse rent praktisk.

- Før det kan være aktuelt, må vi se på om det løser seg rent sportslig og praktisk med tanke på Vikings kamper, forteller Forgaard - vel vitende om at også Viking har fått en gratis plass i UEFA-cupen denne sesongen på grunn av FIFAs «fair play»-regler.

- Har Brann tatt kontakt med tanke på en eventuell banedeling?

- Foreløpig har vi ikke mottatt en konkret henvendelse fra Brann. Men tar de kontakt, er vi positive til å låne ut banen til Brann, svarer Forgaard.

Ukjent leie
Forgaard kan foreløpig ikke si noe om hvor mye Brann må ut med for å leie Vikings hjemmearena.

- Foreløpig blir dette alt for tidlig å si noe om. Dette er ting som må diskuteres først om det blir aktuelt for Brann å spille kampene hos oss, konstaterer Vikings direktør.

Før Brann kan komme til å spille gruppespillet i UEFA-cupen på Viking Stadion, må Bergens-klubben igjennom en kvalikrunde og første ordinære runde.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter