Gå til sidens hovedinnhold

Brann vil ta HamKam for Corrales

Onsdag ble Ramiro Corrales endelig klar for Brann, men klubben er ikke ferdig med HamKam.

(iBergen.no) Corrales ble kjøpt fra HamKam for to millioner i januar og skulle vært med da Brann startet opp treningene etter vinterpausen. Men da det blekjent at Corrales ikke hadde gyldig arbeidstillatelse, ble han kastet ut av landet. I forrige uke ga fotballforbundet grønt lys i sin innstilling og onsdag kveld kom den endelige bekreftelsen fra UDI om at Ramiro Corrales kan spille i Norge.

Men saken er ikke helt ute av verden likevel. Ledelsen i Brann er klar på at det nå blir samtaler med HamKam i forbindelse med overgangen.

- Det er klart vi må ha en dialog når vi har kjøpt en «vare» som vi skulle hatt i januar og som vi ikke har fått ennå. Det var ikke det vi avtalte. Og denne dialogen skal vi ha i nær fremtid - det er best for begge parter. Begge må ta sin del av ansvaret, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no

Agenter iBergen.no har snakket med, påpeker at det er kjøpende klubb som har undersøkelsesplikt. Selv om Branns sportslige leder ikke sier det i klartekst, vil trolig Brann likevel kreve et avslag i overgangssummen.

Lander lørdag
Corrales er i dag på besøk hos slektninger i Phoenix Arizona sammen med sin familie, men Brann har fått ham, konen og barnet deres på flyet til Bergen lørdag.

- Vi håper han kanskje kan være med på en lett treningsøkt søndag, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no.

- Men hvorfor har ikke Corrales vært her mens saken har blitt behandlet?

- Når en får et utvisningsvedtak så har en ikke lov til å oppholde seg i landet. Vi sjekket ut tidlig om han kunne få være her mens ankesaken pågikk, men det fikk vi ikke tillatelse til. Og vi er interessert i å ha det formelle riktig i denne saken, sier Bruun-Hansen.

Kontraktsforhandlinger neste
Branns ferske sportssjef legger ikke skjul på at overgangssaken har vært belastende og at det til tider har sett mørkt ut.

- Da vi fikk avslag på anken om utvisningsvedtaket må jeg innrømme at jeg ble litt betenkt, men advokaten vår var positiv. Og han har gjort en god jobb for oss her, sier Bruun-Hanssen.

- Men hva har dere måtte forsake av andre ting mens disse sakene har pågått?

- Det er ikke tvil om at sakene har gått ut over andre sportslige ting siden vi har brukt mye tid på dette. Blant annet har vi tre spillere i Erik (Huseklepp red.adm), Martin (Andresen) og Bengt (Sæternes) som ennå ikke har skrevet under nye kontrakter.

- Hadde disse signert om det ikke hadde vært for Corrales-saken?
- Det er vanskelig å si, men vi har hatt god dialog med alle tre og ønsker dem med videre i Brann. Nå håper vi å få en avklaring innen overgangsviduet stenger 31.mars, sier Bruun-Hanssen.

Tijan i Sør-Korea
Når det gjelder Branns gambiske midtbanetalent Tijan Jaiteh, fikk også han innvilget arbeidstillatelse onsdag kveld. Klubben håper å ha spilleren på plass rundt 30.mars.

- Han er for tiden med U20-landslaget til Gambia i Sør-Korea og skal spille den siste kampen der nede mot Polen 27.mars. Han er således i et offisielt oppdrag og derfor vil ikke vi hente ham før samlingen er ferdig.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg